Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing Krikor Momdjian 'Identiteit en Authenticiteit'

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksmuseum van Oudheden
Zoek soortgelijke berichten

Rijksmuseum van Oudheden

Persbericht


- 23 januari 2002 -
'Identiteit en authenticiteit' lezing in het Rijksmuseum van Oudheden

Op dinsdag 12 februari houdt beeldend kunstenaar Krikor Momdjian een lezing in het Rijksmuseum van Oudheden, getiteld 'Identiteit en Authenticiteit'.
Momdjian, een oorspronkelijk uit Libanon afkomstige Armeniër, spreekt over 'Identiteit en Authenticiteit' in de Armeense kunst. Hij gebruikt voorbeelden uit de drie Armenië-tentoonstellingen die tot en met 3 maart te zien zijn in Leiden en Utrecht. De lezing maakt deel uit van de vele activiteiten die georganiseerd worden rond de tentoonstelling 'Armenië. Verborgen rijkdom uit de bergen'. Voor alle toehoorders is er een gratis tentoonstellingstijdschrift.

Momdjian is als geen ander in staat over 'Identiteit en Authenticiteit' in het werk van Armeense kunstenaars te bespreken. Als kind van Armeense ouders werd hij geboren in Beiroet. In Jeruzalem volgde hij aanvankelijk een opleiding tot priester, maar hij besloot op 17-jarige leeftijd om kunstenaar te worden. Zijn scholing hiertoe bracht hem vervolgens in Beiroet, Florence en Parijs. Momdjian woont en werkt nu in Woubrugge. Zijn werk bevindt zich in vele binnen- en buitenlandse particuliere en museale collecties. Een aantal van zijn belangrijkste werken maken deel uit van de collectie van Stedelijk Museum de Lakenhal in Leiden.
Armenië nam 1700 jaar geleden als eerste land het Christendom als staatsgodsdienst aan. Naar aanleiding daarvan organiseren het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden), Museum Catharijneconvent (Utrecht) en Stedelijk Museum de Lakenhal (Leiden) elk een tentoonstelling over Armeense kunst en cultuur. Krikor Momdjian heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van dit unieke drieluik. Hij is de initiatiefnemer van het museale samenwerkingsverband en fungeerde als intermediair tussen de betrokken musea in Armenië en Nederland. Als gastconservator van de expositie in Stedelijk Museum de Lakenhal en als vormgever van de tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden was hij nauw betrokken bij de realisatie van het project in Leiden.

Zaal open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Kosten: euro 4,50 (inclusief tentoonstellingstijdschrift)

gratis toegang voor leden RoMeO, de vriendenvereniging van het museum Locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
Bereikbaarheid: het museum bevindt zich op 10 minuten loopafstand van NS Station Leiden Centraal. Parkeren bij Molen de Valk of parkeerterrein Haagweg (met pendelbus naar museum)

Bekijk ook de pagina's over de drie Armenië-tentoonstellingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie