Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 12-02-2002

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-02-2002 Persberichten district Binnensticht, gewijzigd 10.30 uur!

Moeilijk opvoedbare winkeldievegge

ZEIST- Op maandagmiddag heeft de politie tot tweemaal toe een 30-jarige vrouw uit Soesterberg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Om 17.05 uur kreeg de politie een melding dat er in een winkel op het Emmaplein een winkeldievegge was aangehouden. Ter plaatse bleek het om de vrouw te gaan die eerder die dag was aangehouden in een winkel op de Looijdijk. Nadat hiervoor op het bureau proces-verbaal was opgemaakt, begaf de vrouw zich wederom op het dievenpad en ging naar de winkel op het Emmaplein. Ze had hier voor ruim 36 euro aan winkelgoederen meegenomen. In haar tas trof de politie nog een fles drank aan, waarvan de vrouw bekende dat zij die had weggenomen uit een winkel aan de Montaubanstraat. De vrouw zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden voor deze 3 winkeldiefstallen.

Rijden onder invloed

ZEIST In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 februari hield de politie een man aan die onder invloed van drank achter het stuur zat.

Omstreeks 02.15 uur zagen agenten een bestuurder op de Utrechtseweg ter hoogte van Dreef door het rode verkeerslicht rijden. De agenten gaven de bestuurder op de Laan van Vollenhove een stopteken. Nadat de 23-jarige bestuurder uit Utrecht een bekeuring had gekregen voor het rijden door het rode verkeerslicht, werd hem gevraagd een blaastest af te leggen. Hieruit bleek dat de Utrechter te veel gedronken had.

De man werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk wees de ademanalyse uit dat hij 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van zes uur werd hij naar huis gestuurd. De man zal zich later nog voor de rechter moeten verantwoorden.

Overval op winkel

DRIEBERGEN- Gistermiddag rond 13.00 uur is een gewapende overval gepleegd op een winkel aan de Traaij in Driebergen.

Een winkelmedewerker hoorde de winkelbel waarop twee mannen de winkel binnenkwamen. De medewerker kreeg een pistool op zich gericht en moest de twee naar de kluis leiden. Toen die niet open te krijgen was, maakten de overvallers zich uit de voeten.

De politie is op zoek naar mensen die gisteren iets hebben gezien ten tijde van de overval of daaraan voorafgaand.

De politie van het district Binnensticht heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via telnr. O900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie