Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

5 Miljoen voor hulporganisatie Johan-Olav Koss

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


5 miljoen voor hulporganisatie Johan-Olav Koss

Het kabinet stelt vijf miljoen euro beschikbaar voor Olympic Aid. Deze organisatie van voormalig schaatskampioen Johan-Olav Koss zet zich in voor hulp aan kinderen in ontwikkelingslanden.

Olympic Aid werd in 1994 tijdens de Winterspelen van Lillehammer opgericht door Johan-Olav Koss. De organisatie heeft sindsdien meer dan 30 miljoen dollar bijeengebracht voor onder meer de aanschaf van sportmateriaal voor kinderen in ontwikkelingslanden en oorlogsgebieden, de bouw en renovatie van scholen en vaccinatieprogrammas. Meer dan 12 miljoen kinderen zijn inmiddels ingeënt via het programma van Olympic Aid.

Staatssecretaris Vliegenthart vindt dat de doelstellingen van de organisatie goed aansluiten bij het beleid van het Nederlandse kabinet. Met name het belang van sport en de medewerking van topsporters is waardevol. In Nederland zijn onder meer Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband bij Olympic Aid betrokken.

Olympic Aid krijgt van het kabinet steun voor twee projecten: Sport en gezondheid van kinderen en Sport en gezondheid in vluchtelingenkampen.

Vijf miljoen euro voor Olympic Aid 1. Vijf miljoen euro voor Olympic Aid
Persbericht, 9-2-2002

5 Million Euro in Dutch government funding for Olympic aid 2. 5 Million Euro in Dutch government funding for Olympic aid Persbericht, 9-2-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie