Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sociaal Café in oudste opvanglocatie; gesprek over daklozen in aantr..

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amersfoort

Sociaal Café in oudste opvanglocatie; gesprek over daklozen in aantrekkelijk Amersfoort

datum: 11 februari 2002

De groep daklozen in Amersfoort groeit. Daarom gaat de discussie in het vijfde sociaal café van de campagne Iedereen Doet Mee over de vraag hoe aantrekkelijk Amersfoort is voor daklozen. Onder leiding van Felix Meurders discussiëren daklozen, hulpverleners, deskundigen en andere Amersfoorters hierover in de oudste opvang voor dak en thuislozen die Amersfoort kent; de mannenzaal aan de Westsingel.

Het vijfde sociaal café van de campagne Iedereen doet mee bevat discussie over de opvang en overlast van daklozen. Presentator Felix Meurders schetst een beeld van het leven van Amersfoortse daklozen en hun hulpverleners aan de hand van interviews. Er zijn voorbeelden van projecten elders in het land en een voorstelling van theater door daklozen.

De campagne Iedereen Doet Mee van de gemeente Amersfoort richt de aandacht op verschillende onderwerpen binnen het sociaal beleid in de stad. De campagne is bedoeld om verbindingen te maken tussen verschillende initiatieven en aandacht te geven aan goede voorbeelden van beleid. Dat gebeurt onder andere door middel van sociaal cafe's, debatten, het ondersteunen van projecten.
Al in de zeventiende eeuw werden dak- en thuislozen opgevangen in het St Pieters en Bloklands Gasthuis aan de Westsingel in Amersfoort. Deze historische locatie nodigt uit tot een blik terug in de tijd. Maar vooral de situatie nu en in de toekomst in Amersfoort komt aan bod.

Onderdeel van de campagne is de toekenning van premies aan bijzondere samenwerkingsprojecten in de stad. De premie is een duwtje in de rug van mensen die het initiatief nemen om op bijzondere wijze mensen te betrekken bij de samenleving. Wethouder Geluk zal tijdens het sociaal café premies uitreiken aan dergelijke projecten in de stad. Iedereen die wil meepraten of meeluisteren kan zich aanmelden bij de campagne Iedereen Doet Mee (telefoon 033 - 469 42 49).

Het programma van de bijeenkomst is als volgt:
16.00 uur: uitreiking van premies door wethouder I. Geluk, wethouder Welzijn, Sport en Volksgezondheid.
16.30 uur: cabaret door Antoine van Roemburg en Guido de Wijs 17.00 uur: interviews, theater en discussie over daklozen in Amersfoort.
18.30 uur: afsluiting

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie