Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Frans Kroese hoogleraar Celbiologie onderwijs en opleiding

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Rijksuniversiteit Groningen

Frans Kroese hoogleraar Celbiologie onderwijs en opleiding in de medische wetenschappen

Frans Kroese is door het College van Bestuur benoemd tot hoogleraar Celbiologie onderwijs en opleiding in de medische wetenschappen, in het bijzonder Onderwijs in de Celbiologie. Het doel van de leerstoel is het onderwijs in de celbiologie verder te ontwikkelen en nadrukkelijker aanwezig te laten zijn in het geneeskundige onderwijsprogramma. Er zal onder leiding van Kroese een verdieping en modernisering plaatsvinden op het gebied van het onderwijs in de celbiologie in het gehele opleidingscontinuum. Kroese was in 1994 docent van het jaar bij de faculteit der Medische Wetenschappen en in 2001 trimestercoördinator van het jaar.

Frans Kroese (Maastricht,1955) studeerde medische biologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 1981 studeerde hij daar cum laude af. In 1987 promoveerde Kroese aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift The Generation of Germinal Centers. Van 1982 tot 1987 was Kroese wetenschappelijk assistent aan het Histologisch Laboratorium van de Faculteit der medische Wetenschappen van de RUG en van 1987 tot 1988 was hij post-doctoral fellow aan The Departments of Pathology and Genetics, Stanford University Medical School in Californië, V.S. In 1987 werd Kroese universitair hoofddocent bij de vakgroep Histologie en Celbiologie van de RUG en vanaf 1993 is Kroese universitair hoofddocent bij de Disciplinegroep Celbiologie. In het onderzoek is hij actief op het gebied van de immunologie (B cel differentiatie en auto-immuunziekten) bij de onderzoeksschool GUIDE. Hier is hij ook lid van de wetenschappelijke adviesraad van de divisie Transplantatie, Immunologie en Ontsteking (TRIO). Kroese participeert in een aantal commissies van de Nederlandse Vereniging voor Immunologie en is lid van de Commissie Toetsing en Beoordeling Immunologie van de Stichting voor Opleiding tot Medisch-Biologisch Wetenschappelijk Onderzoeker (vanaf 1999). Voorts werkt hij samen met een aantal biotechnologische bedrijven (BD Pharmingen en eBioscience, San Diego, USA en IQ products, Groningen). In 2000 werd Kroese lid van het organisatiecomité voor de 14th International Conference on Lymphatic Tissues and Germinal Centers in Immune Reactions, dat van 23 tot en met 27 juni 2002 in Groningen zal plaatsvinden. /DN

Informatie

prof.dr. F.G.M. Kroese, tel. (050)363 25 34, e-mail: (f.g.m.kroese@med.rug.nl) (werk)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie