Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Het geduld van de bonden raakt op

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HOUT EN BOUWBOND CNV

CAO BOUW: Het geduld van de bonden raakt op.

De bonden bij de CAO-Bouw, waaronder de Hout- en Bouwbond CNV, bieden de werkgevers nog 1 maal de kans om serieus overleg te voeren over de werknemers voorstellen. Tot nog toe willen de werkgevers al 5 CAO-rondes alleen praten over de vorig jaar aangepaste reisurenregeling. Pas als de bonden dit werkgeversvoorstel hebben geslikt, zijn de werkgevers bereid om over de andere voorstellen onderhandelen. Dat is geen manier van onderhandelen. Het geduld van de bonden raakt op. Wanneer de werkgevers op 19 februari opnieuw niet bereid zijn te praten over alle voorstellen, zullen de bonden zich gaan beraden op landelijke acties.

Om de werkgevers te laten weten dat het ons ernst is organiseert de Hout- en Bouwbond CNV district West een vijftal waarschuwingsacties.

Op woensdag 13 februari 2002 zal de Hout- en Bouwbond CNV een poortactie organiseren bij een nieuwbouwproject in Hoofddorp. Op dit project werken 400 bouwvakkers die bij de aanvang van het werk nader geïnformeerd zullen worden over de weigerachtige houding van de werkgevers om over onze CAO-voorstellen te praten.

Op donderdag 14 februari zullen de gezamenlijke bonden bij aanvang van het werk een poortactie houden bij een groot nieuwbouw project in Zoetermeer. Ook hier worden de werknemers nader geïnformeerd.

Op maandag 18 februari 2002 zal de Hout- en Bouwbond CNV bij een drietal middelgrote bouwbedrijven in Zeist en Bunnik kantinebijeenkomsten en poortacties organiseren om ook de werknemers van deze bedrijven over de ernst van de situatie te informeren.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie