Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meetsysteem voor te zware vrachtwagens

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: KLPD, plaats: Driebergen 12-02-2002
KLPD met meetsysteem WIM-VID op bedrijfsauto RAI 2002

Meetsysteem voor te zware vrachtwagens

Het KLPD en IVW (Inspectie Verkeer en Waterstaat, divisie Vervoer) informeren vanuit een gezamenlijke stand het publiek van de bedrijfsauto RAI 2002 over Weigh in Motion met Videosysteem (WIM-VID). Sinds de invoering van dit meetsysteem van Rijkswaterstaat in juni 2001 is het mogelijk om te zwaar beladen vrachtwagens te herkennen terwijl ze over de snelweg rijden.

De Weigh in Motion met Videosystemen (WIM-VID) bevinden zich op de A4 in beide richtingen ter hoogte van Hoofddorp, op de A12 in beide richtingen ter hoogte van Bodegraven en Linschoten en op de A16 bij de Moerdijkbrug. Bij constatering van overbelading wordt de vrachtwagen door één van de vijf speciale teams van het KLPD van de weg gehaald. Op aparte weegplaatsen wordt het totale gewicht, de aslast en de papieren (rijbewijs, kentekenbewijs, registratiebewijs en vervoersvergunning) gecontroleerd. Elk team bestaat uit zes speciaal voor deze controles opgeleide personen.

De bedrijfsauto RAI wordt gehouden van donderdag 7 tot en met zaterdag 16 februari 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie