Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 12-02-2002

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Persberichten

berichten van dinsdag
16:15 dinsdag 12 februari 2002

Martin Panman
0651611628

Pitalo uit de lucht
SCHOONOORD. In Schoonoord is de illegale zender Pitalo uit de lucht gehaald. De zender, een zogenaamde scheepszender, had een vermogen van ongeveer 1 kilowatt De zender zond uit op een frequentie van 98.25 Mhz, vanuit een woning aan de Juttestraat in Schoonoord. Achter de knoppen zat op het moment van de inbeslagname een 35 jarige man uit Schoonoord. Hij verklaarde dat de zender een waarde van ongeveer 4500 gulden had. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrachtauto geschaard
HOLSLOOT. Vanmorgen tegen kwart voor zeven gebeurde er een eenzijdig ongeval op de A37. Een bestuurder van een vrachtauto, een truck met oplegger kwam uit de richting Holsloot en reed in de richting van Hoogeveen. Precies op de plaats waar de vangrail begint raakte de vrachtwagen met de linkerkant de vangrail. Vervolgens kwam de auto in de rechterberm terecht. De chauffeur probeerde de trekker met oplegger weer op de weg te krijgen, maar dat lukte niet. De vrachtauto schaarde en kwam haaks op de weg te staan, terwijl de oplegger in de berm bleef steken. (Personalia van de bestuurder nog niet bekend) Door het ongeval was de weg geblokkeerd en ontstond er een file. In die file gebeurde een aanrijding. Een vrachtauto met aanhangwagen stond stil op de N37. Een achter hem rijdende personenauto merkte dit te laat en botste tegen de achterkant van de aanhanger. De personenauto werd bestuurd door een 36 jarige man uit Zwolle. Zijn auto werd dermate zwaar beschadigd dat hij afgesleept moest worden. De vrachtwagen bestuurd door een 40 jarige man uit Elburg, had geen schade.
Tegen 8 uur is de weg weer vrij gegeven voor alle verkeer.

In de sloot
EMMEN. Op de N391 gebeurde een eenzijdig ongeval. Een 24 jarige vrouw uit Emmen reed in haar personenauto in de richting van Ter Apel. De bestuurster verloor door een hevige rukwind net voorbij de rotonde de macht over het stuur van de auto. De auto kwam in een sloot tot stilstand. Een bergingsbedrijf trok de auto weer op de weg. De bestuurster werd niet gewond.

Inbraak
EEN. Uit een schuur op een camping aan Amerika in Een is vannacht een grote hoeveelheid gereedschap gestolen. Een bouwbedrijf uit Heemsterveen had in de schuur gereedschap opgeslagen. Toen monteurs vanmorgen kwamen om aan het werk te gaan, bleek een groot gedeelte van het gereedschap verdwenen te zijn. O.a. lasapparaten zijn gestolen. Om de schuur te komen is een raam opengebroken. De eigenaar deed aangifte.

Conducteur mishandeld
HOOGEVEEN. Vanmorgen is een conducteur van de NS in de trein mishandeld door een 18 jarige man, die tijdelijk in Appelscha woont. De verdachte zat in de trein van Zwolle naar Assen. Hij werd er door de conducteur op aangesproken dat hij zijn reispapieren niet voor elkaar had. Dit pikte de man niet en viel de conducteur aan. Hij schopte en sloeg de 31 jarige uit Zwolle afkomstige conducteur. Omstanders bevrijden de conducteur, maar toen die weg gingen werd de conducteur opnieuw aangevallen. Op het station in Hoogeveen kon de verdachte door de politie uit de trein worden gehaald. Hij is aangehouden en voorgeleid. Later is de man overgedragen aan de spoorwegpolitie. De conducteur deed aangifte van mishandeling en vrijheidsberoving.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie