Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 12-02-2002

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-02-2002 2e Persbericht dinsdag 12 februari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Aanrijding met gewonden
Dinsdagmorgen om 8.35 uur is op de A58 een 20-jarige automobilist uit Son aangehouden. Hij reed daar een trekker met oplegger, bestuurd door een 50-jarige man uit Kaatsheuvel, rechts over de vluchtstrook voorbij. Vervolgens reed de man uit Son terug de rijbaan op, raakte in een slip, komt in de middenberm terecht en gaat tollen. Hierna schiet hij terug de rijbaan op en botst tegen een daar rijdende personenauto, bestuurd door een 47-jarige man uit Breugel. De Breugelnaar schiet door de klap de rechterberm in, raakt daar twee bomen en komt in de berm tot stilstand. De 20-jarige automobilist uit Son rijdt de rechterberm in en komt tegen een bord tot stilstand. De Breugelnaar en zijn twee passagiers, 15 en 22 jaar oud, uit Breugel raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist uit Son werd aangehouden naar aanleiding van zijn verkeersgedrag. Zijn rijbewijs is ingevor-derd. Hij raakte niet gewond. Tegen verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man na onenigheid aangehouden
Op de Van Everdingenstraat is vanmiddag om 13.51 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had een 38-jarige Eindhovenaar bij een onenigheid over geld bedreigd. Toen de politie ter plaatse kwam herhaalde de verdachte zijn bedreiging. Hierop is de man aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een mes dat hij tussen zijn broekband had verstopt. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Het mes is in beslag genomen.

Eindhoven: Overval
Vanmorgen omstreeks 07.00 uur is er een overval gepleegd op een bedrijf aan de Heezerweg. De bedrijfsleider was in het pand aan het werk. Hij hoorde de bel van de achterdeur een opende deze. Hierop werd hij vastgepakt door een man, die zijn gezicht door middel van een zwarte pet en een lichtkleurige handdoek had afgeschermd. Deze riep dit is een overval. De overvaller greep het slachtoffer vast en dwong hem de kluis te openen. Hierna werd het slachtoffer opgesloten in een kast. Na tien minuten werd de man door een ander personeelslid bevrijdt. Uit de kluis is een, tot nu toe onbekend, geldbedrag weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Diefstal auto
Tussen maandagavond 23.00 en dinsdagmorgen 6.15 uur is vanaf de Rijnlaan een witte personenauto, Toyota HI-ACE, kenteken VG-FS-79, gestolen.

Deurne: Inbraak in een woning
Tussen zondagmiddag 14.00 en maandagmiddag 13.00 uur is ingebroken in een woning op de Moostenstraat. Aan de achterzijde is raam geforceerd. Uit de woning is een TV en een telefoon gestolen.

Bladel: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen weekend is ingebroken in een bedrijf aan de Gindrapassage. Aan de voorzijde is de toegangsdeur geforceerd. Uit het bedrijf is geld gestolen.

Geldrop: Diefstal auto
Tussen maandagavond 22.30 en dinsdagmorgen 0.05 uur is vanaf de W. van Ruysbroeck-straat een blauwe personenauto Mercedes Benz E200, kenteken TR-XX-68, gestolen.

Asten: Verdachten mishandeling aangehouden
Maandagavond om 22.50 uur is een 30-jarige man uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor had hij op het Koningsplein met nog een man, tijdens een schermutseling, een 23-jarige vrouw uit Someren geslagen. Bij de komst van de politie liepen enkele personen hard weg. De vrouw moest voor behandeling van haar wenkbrauw naar de eerste hulp. Later in de nacht omstreeks 2.00 uur verscheen aan het politiebureau te Asten een 28-jarige Helmon-der. Hij bleek betrokken te zijn geweest bij de schermutseling. De 28-jarige man is daarop aangehouden. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een onder-zoek in naar de juiste toedracht

Valkenswaard: Verdachte aangehouden
Maandagavond om 23.20 uur is op de Dommelseweg een 30-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Bij controle in een horecagelegenheid bleek hij 3 cachetjes met verdovende middelen bij zich te hebben. De gewaarschuwde politie heeft de cachetjes inbeslaggenomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eersel: Verdachte mishandeling en vernieling aangehouden Maandagavond om 19.30 uur is op de Groes een 36-jarige man uit Eersel aangehouden. Eerder op de avond had hij op de Groes zijn vriendin ernstig mishandeld. Direct daarna is de man in zijn auto naar de moeder van het slachtoffer op de Kapelweg gereden. Hij reed daar de voortuin in. De man heeft daarbij twee fietsen plat gereden. Vervolgens keerde hij terug naar de Groes. Daar is hij door de gewaarschuwde politie aangehouden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Veldhoven: Alcohol
Maandagavond om 23.45 uur is op de Stevensberg een 59-jarige bromfietser uit Veldhoven aangehouden. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 2,20 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. Zijn rijbewijs was reeds eerder ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Meisje onzedelijk betast
Dinsdagmorgen om 0.35 uur is op de Vincent van Goghstraat een 17-jarige jongen uit Mierlo aangehouden. Hij had daar in de carnavalstienertent een 14-jarig meisje uit Nuenen onze-delijk betast en gezoend. De gewaarschuwde politie heeft verdachte voor onderzoek ingeslo-ten in het politiebureau.

Deurne: Alcohol
Dinsdagmorgen rond 2.35 uur is op de Loon een 25-jarige automobilist uit Deurne aangehouden. De man was daar met zijn auto in een sloot gereden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 1,35 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opge-legd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Verdachten openlijke geweldpleging aangehouden Dinsdagmorgen rond 2.30 uur zijn op de Oude Kerkstraat een 17 jarige jongen en een 21 jarige vrouw, beiden uit Veldhoven en een 21-jarige man uit Helmond aangehouden. Zij waren op de Oude Kerkstraat betrokken geweest bij een vechtpartij. De 21- jarige Helmonder verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De 21-jarige Veldhovenaar trapte een deuk in de politieauto. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Politieberichten

Gemert Laarbeek: Bromscooter overvallers aangehouden De afgelopen weken heeft de politie Gemert Laarbeek zeven Helmondse jongeren, in de leeftijd van 16 tot 21 jaar, aangehouden. Met deze aanhoudingen zijn de laatste overvallen op bromscooters in het zorggebied van Gemert Laarbeek opgelost. Deze overvallen werden gepleegd in de periode oktober 2001 t/m december 2001 in Lieshout, Beek en Donk en Asten. Het politieonderzoek kwam in een stroomversnelling toen, de vriend van het slachtoffer uit Lieshout, de gestolen bromfiets aantrof in Helmond. De daders pleegden in verschillende samenstelling overvallen op bestuurders van bromscooters. Bij deze overvallen werd geweld niet geschuwd. De daders zochten een weg buiten de bebouwde kom met fietspaden erlangs. Zij gingen vervolgens bij nadering van hun slachtoffers op het fietspad lopen waardoor men moest afremmen. Vervolgens sloeg men het slachtoffer van de bromscooter. Een van de slachtoffers, een meisje, werd zelfs liggend op de grond, nog in haar gezicht geschopt. Men nam niet alleen de bromscooter mee maar eiste ook de GSM op, dit om melding van de overval zoveel mogelijk te vertragen.

Verder zijn er binnen dit onderzoek nog een 17 en een 19-jarige jongen aangehouden voor diefstal van twee bromfietsen (zonder geweld) en een 18-jarige jongen voor heling van een bromfiets. Ook deze verdachten zijn afkomstig uit Helmond. De politie sluit bij afronding van dit onderzoek meerdere aanhoudingen niet uit.

Gemert: Verdachte mishandeling aangehouden
Dinsdagmorgen rond 3.10 uur is een 17-jarige jongen uit Lieshout aangehouden. Hij had in een horecagelegenheid op het Binderseind een 36-jarige man uit Gemert meerdere malen geslagen. De Lieshoutenaar werd daarop door het beveiligingspersoneel uit de zaak verwijderd. De jongen sloeg en schopte naar hen. De verdachte gedroeg zich zeer recalci-trant bij zijn aanhouding. Hij is ingesloten in het politiebureau.

Heeze: Alcohol
Dinsdagmorgen rond 3.45 uur is op de Geldropseweg een 35-jarige automobiliste uit Heeze aangehouden. Bij controle bleek zij gedronken te hebben. De vrouw blies 0.65 pro mille. Zij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Hulsel: Inbraak in een horecagelegenheid
Tussen maandagmiddag 12.30 en dinsdagmorgen 5.20 uur is ingebroken in een horeca-gelegenheid op de Huisacker. Aan de achterzijde van het pand is een raam geforceerd. Uit het pand zijn 2 spaarkassen en wat kleingeld gestolen.

Bergeyk: Meisje aangerand
Dinsdagmorgen tussen 1.30 en 2.00 uur is op het Hof een 15-jarige meisje uit Bergeyk door een onbekende man aangerand. Het meisje liep op het Hof. Plotseling kwam de man naar haar gelopen. Hij greep het meisje vast en probeerde haar te kussen. Het meisje duwde de man weg. Direct daarop greep de man haar weer vast en betastte haar onzedelijk. Het meisje sloeg de verdachte, die haar losliet. Vervolgens sloeg de man met gebalde vuist het meisje in haar gezicht. Het slachtoffer rukte zich los en rende snel weg. De verdachte is ongeveer 20 jaar oud, lengte 1.80 m. en fors van postuur. Hij had donkerblond stekelig haar. De man droeg een zwarte broek met lichte vlekken en had een lichtkleurige T shirt met korte mouw aan. Getuigen van het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie afdeling De Kempen 0900 8844.

Waalre: Snelheidscontrole
Dinsdagmorgen tussen 8.30 en 11.00 uur is op de Burg. Mollaan een snelheidscontrole gehouden. 714 voertuigen zijn gecontroleerd. 219 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u

Oirschot: Alcohol
Dinsdagmorgen rond 2.05 uur is op de Spoordonkseweg een 25-jarige automobilist uit Oisterwijk aangehouden. Hij was daar met zijn auto in een sloot gereden. De man kon moeilijk uit zijn auto komen. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De verbalisanten zagen dat de man op krukken liep. In het politiebureau blies de man 2,00 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur en een proces-verbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie