Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 12-02-2002

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-02-2002 2e Persbericht dinsdag 12 februari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Aanrijding met gewonden
Dinsdagmorgen om 8.35 uur is op de A58 een 20-jarige automobilist uit Son aangehouden. Hij reed daar een trekker met oplegger, bestuurd door een 50-jarige man uit Kaatsheuvel, rechts over de vluchtstrook voorbij. Vervolgens reed de man uit Son terug de rijbaan op, raakte in een slip, komt in de middenberm terecht en gaat tollen. Hierna schiet hij terug de rijbaan op en botst tegen een daar rijdende personenauto, bestuurd door een 47-jarige man uit Breugel. De Breugelnaar schiet door de klap de rechterberm in, raakt daar twee bomen en komt in de berm tot stilstand. De 20-jarige automobilist uit Son rijdt de rechterberm in en komt tegen een bord tot stilstand. De Breugelnaar en zijn twee passagiers, 15 en 22 jaar oud, uit Breugel raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist uit Son werd aangehouden naar aanleiding van zijn verkeersgedrag. Zijn rijbewijs is ingevor-derd. Hij raakte niet gewond. Tegen verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man na onenigheid aangehouden
Op de Van Everdingenstraat is vanmiddag om 13.51 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had een 38-jarige Eindhovenaar bij een onenigheid over geld bedreigd. Toen de politie ter plaatse kwam herhaalde de verdachte zijn bedreiging. Hierop is de man aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een mes dat hij tussen zijn broekband had verstopt. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Het mes is in beslag genomen.

Eindhoven: Overval
Vanmorgen omstreeks 07.00 uur is er een overval gepleegd op een bedrijf aan de Heezerweg. De bedrijfsleider was in het pand aan het werk. Hij hoorde de bel van de achterdeur een opende deze. Hierop werd hij vastgepakt door een man, die zijn gezicht door middel van een zwarte pet en een lichtkleurige handdoek had afgeschermd. Deze riep dit is een overval. De overvaller greep het slachtoffer vast en dwong hem de kluis te openen. Hierna werd het slachtoffer opgesloten in een kast. Na tien minuten werd de man door een ander personeelslid bevrijdt. Uit de kluis is een, tot nu toe onbekend, geldbedrag weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Diefstal auto
Tussen maandagavond 23.00 en dinsdagmorgen 6.15 uur is vanaf de Rijnlaan een witte personenauto, Toyota HI-ACE, kenteken VG-FS-79, gestolen.

Deurne: Inbraak in een woning
Tussen zondagmiddag 14.00 en maandagmiddag 13.00 uur is ingebroken in een woning op de Moostenstraat. Aan de achterzijde is raam geforceerd. Uit de woning is een TV en een telefoon gestolen.

Bladel: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen weekend is ingebroken in een bedrijf aan de Gindrapassage. Aan de voorzijde is de toegangsdeur geforceerd. Uit het bedrijf is geld gestolen.

Geldrop: Diefstal auto
Tussen maandagavond 22.30 en dinsdagmorgen 0.05 uur is vanaf de W. van Ruysbroeck-straat een blauwe personenauto Mercedes Benz E200, kenteken TR-XX-68, gestolen.

Asten: Verdachten mishandeling aangehouden
Maandagavond om 22.50 uur is een 30-jarige man uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor had hij op het Koningsplein met nog een man, tijdens een schermutseling, een 23-jarige vrouw uit Someren geslagen. Bij de komst van de politie liepen enkele personen hard weg. De vrouw moest voor behandeling van haar wenkbrauw naar de eerste hulp. Later in de nacht omstreeks 2.00 uur verscheen aan het politiebureau te Asten een 28-jarige Helmon-der. Hij bleek betrokken te zijn geweest bij de schermutseling. De 28-jarige man is daarop aangehouden. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een onder-zoek in naar de juiste toedracht

Valkenswaard: Verdachte aangehouden
Maandagavond om 23.20 uur is op de Dommelseweg een 30-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Bij controle in een horecagelegenheid bleek hij 3 cachetjes met verdovende middelen bij zich te hebben. De gewaarschuwde politie heeft de cachetjes inbeslaggenomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eersel: Verdachte mishandeling en vernieling aangehouden Maandagavond om 19.30 uur is op de Groes een 36-jarige man uit Eersel aangehouden. Eerder op de avond had hij op de Groes zijn vriendin ernstig mishandeld. Direct daarna is de man in zijn auto naar de moeder van het slachtoffer op de Kapelweg gereden. Hij reed daar de voortuin in. De man heeft daarbij twee fietsen plat gereden. Vervolgens keerde hij terug naar de Groes. Daar is hij door de gewaarschuwde politie aangehouden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Veldhoven: Alcohol
Maandagavond om 23.45 uur is op de Stevensberg een 59-jarige bromfietser uit Veldhoven aangehouden. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 2,20 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. Zijn rijbewijs was reeds eerder ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Meisje onzedelijk betast
Dinsdagmorgen om 0.35 uur is op de Vincent van Goghstraat een 17-jarige jongen uit Mierlo aangehouden. Hij had daar in de carnavalstienertent een 14-jarig meisje uit Nuenen onze-delijk betast en gezoend. De gewaarschuwde politie heeft verdachte voor onderzoek ingeslo-ten in het politiebureau.

Deurne: Alcohol
Dinsdagmorgen rond 2.35 uur is op de Loon een 25-jarige automobilist uit Deurne aangehouden. De man was daar met zijn auto in een sloot gereden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 1,35 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opge-legd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Verdachten openlijke geweldpleging aangehouden Dinsdagmorgen rond 2.30 uur zijn op de Oude Kerkstraat een 17 jarige jongen en een 21 jarige vrouw, beiden uit Veldhoven en een 21-jarige man uit Helmond aangehouden. Zij waren op de Oude Kerkstraat betrokken geweest bij een vechtpartij. De 21- jarige Helmonder verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De 21-jarige Veldhovenaar trapte een deuk in de politieauto. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Politieberichten

Gemert Laarbeek: Bromscooter overvallers aangehouden De afgelopen weken heeft de politie Gemert Laarbeek zeven Helmondse jongeren, in de leeftijd van 16 tot 21 jaar, aangehouden. Met deze aanhoudingen zijn de laatste overvallen op bromscooters in het zorggebied van Gemert Laarbeek opgelost. Deze overvallen werden gepleegd in de periode oktober 2001 t/m december 2001 in Lieshout, Beek en Donk en Asten. Het politieonderzoek kwam in een stroomversnelling toen, de vriend van het slachtoffer uit Lieshout, de gestolen bromfiets aantrof in Helmond. De daders pleegden in verschillende samenstelling overvallen op bestuurders van bromscooters. Bij deze overvallen werd geweld niet geschuwd. De daders zochten een weg buiten de bebouwde kom met fietspaden erlangs. Zij gingen vervolgens bij nadering van hun slachtoffers op het fietspad lopen waardoor men moest afremmen. Vervolgens sloeg men het slachtoffer van de bromscooter. Een van de slachtoffers, een meisje, werd zelfs liggend op de grond, nog in haar gezicht geschopt. Men nam niet alleen de bromscooter mee maar eiste ook de GSM op, dit om melding van de overval zoveel mogelijk te vertragen.

Verder zijn er binnen dit onderzoek nog een 17 en een 19-jarige jongen aangehouden voor diefstal van twee bromfietsen (zonder geweld) en een 18-jarige jongen voor heling van een bromfiets. Ook deze verdachten zijn afkomstig uit Helmond. De politie sluit bij afronding van dit onderzoek meerdere aanhoudingen niet uit.

Gemert: Verdachte mishandeling aangehouden
Dinsdagmorgen rond 3.10 uur is een 17-jarige jongen uit Lieshout aangehouden. Hij had in een horecagelegenheid op het Binderseind een 36-jarige man uit Gemert meerdere malen geslagen. De Lieshoutenaar werd daarop door het beveiligingspersoneel uit de zaak verwijderd. De jongen sloeg en schopte naar hen. De verdachte gedroeg zich zeer recalci-trant bij zijn aanhouding. Hij is ingesloten in het politiebureau.

Heeze: Alcohol
Dinsdagmorgen rond 3.45 uur is op de Geldropseweg een 35-jarige automobiliste uit Heeze aangehouden. Bij controle bleek zij gedronken te hebben. De vrouw blies 0.65 pro mille. Zij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Hulsel: Inbraak in een horecagelegenheid
Tussen maandagmiddag 12.30 en dinsdagmorgen 5.20 uur is ingebroken in een horeca-gelegenheid op de Huisacker. Aan de achterzijde van het pand is een raam geforceerd. Uit het pand zijn 2 spaarkassen en wat kleingeld gestolen.

Bergeyk: Meisje aangerand
Dinsdagmorgen tussen 1.30 en 2.00 uur is op het Hof een 15-jarige meisje uit Bergeyk door een onbekende man aangerand. Het meisje liep op het Hof. Plotseling kwam de man naar haar gelopen. Hij greep het meisje vast en probeerde haar te kussen. Het meisje duwde de man weg. Direct daarop greep de man haar weer vast en betastte haar onzedelijk. Het meisje sloeg de verdachte, die haar losliet. Vervolgens sloeg de man met gebalde vuist het meisje in haar gezicht. Het slachtoffer rukte zich los en rende snel weg. De verdachte is ongeveer 20 jaar oud, lengte 1.80 m. en fors van postuur. Hij had donkerblond stekelig haar. De man droeg een zwarte broek met lichte vlekken en had een lichtkleurige T shirt met korte mouw aan. Getuigen van het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie afdeling De Kempen 0900 8844.

Waalre: Snelheidscontrole
Dinsdagmorgen tussen 8.30 en 11.00 uur is op de Burg. Mollaan een snelheidscontrole gehouden. 714 voertuigen zijn gecontroleerd. 219 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u

Oirschot: Alcohol
Dinsdagmorgen rond 2.05 uur is op de Spoordonkseweg een 25-jarige automobilist uit Oisterwijk aangehouden. Hij was daar met zijn auto in een sloot gereden. De man kon moeilijk uit zijn auto komen. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De verbalisanten zagen dat de man op krukken liep. In het politiebureau blies de man 2,00 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur en een proces-verbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...