Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijftig uitwisselingen met de Alkmaarse zustersteden in 2001

Datum nieuwsfeit: 12-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alkmaar


8 februari 2002

Vijftig uitwisselingen met de Alkmaarse zustersteden in 2001 In 2001 hebben 50 uitwisselingen plaatsgevonden met de Alkmaarse zustersteden. Aan deze uitwisselingen met Bath, Darmstadt, Tata en Troyes namen ongeveer 800 personen deel. Ook voor 2002 staan al weer veel uitwisselingen op het programma.

Het jaarverslag 2001 van het Alkmaars Uitwisselings Comité (AUC) geeft een goed beeld van de vele en veelzijdige contacten tussen Alkmaar en haar zustersteden Bath, Darmstadt, Troyes en Tata. Het overzicht is waarschijnlijk niet compleet, er zijn verenigingen en instanties die hun uitwisselingen rechtstreeks regelen zonder bemiddeling of subsidie van het AUC. Om een goed overzicht te houden op de jumelage-activiteiten stelt het AUC het op prijs dat bezoeken over en weer gemeld worden zodat ze in het jaaroverzicht opgenomen kunnen worden.

Website
Het AUC gaat met zijn tijd mee: ook het AUC is op het internet te vinden. Burgemeester M. van Rossen, tevens voorzitter van het Alkmaars Uitwisselings Comité, heeft op 2 november 2001 de website www.alkmaarsezustersteden.nl in gebruik genomen. Tijdens de presentatie waren ongeveer 80 mensen aanwezig die zich op de één of andere manier inspannen voor jumelage activiteiten. Tijdens deze bijeenkomst heeft de Hogeschool Alkmaar een bord met het logo van Alkmaar aangeboden voor het Park van de Zustersteden in Tata.

Interessante uitwisselingen
In 2001 zijn er met alle zustersteden opvallende uitwisselingen geweest. Zoals de deelname van kunstenaars uit Darmstadt in maart tijdens de Artiade. Dit heeft geresulteerd in een expositie later in het jaar in galerie de Telloor. Aan de heer E. Diepenmaat, supervisor stedenbouw van de gemeente Alkmaar, is in Darmstadt de Freundschafstplaquette uitgereikt. Hij kreeg deze onderscheiding van de gemeente Darmstadt voor zijn verdiensten voor de contacten tussen Alkmaar en Darmstadt, vooral op het gebied van stedenbouw. In juni heeft de secretaris van het AUC en de Festivalmedewerker van Theater de Vest een bezoek gebracht aan Bath. Tijdens het bezoek zijn de aard van de uitwisselingen tussen Bath en Alkmaar besproken. Er zijn o.a. contacten gelegd op het gebied van city management en city marketing, cultuur en participatieprojecten. Tevens is gesproken over de gezamenlijke deelname aan Europese projecten zoals Equal, een Europees financieringsfonds voor werkgelegenheids projecten. Ook in 2001 heeft een groep kansarme kinderen uit Tata een bezoek gebracht aan Alkmaar. De contacten tussen Tata en Alkmaar over Öreg-tó (het Oude Meer) zijn voortgezet. In februari en november hebben delegaties van de gemeente Alkmaar en het Hoogheemraadschap van Uitwaterende Sluizen een bezoek gebracht aan Tata. Ter gelegenheid van het Internationaal Jaar van de Vrijwilligers heeft een delegatie van het Alkmaarse Rode Kruis en De Maatschap een bezoek gebracht aan Troyes (Centre du Volontariat de l'Aube). Naar aanleiding van dit bezoek heeft het Rode Kruis Alkmaar de collega's uit de zustersteden uitgenodigd voor een bezoek aan Alkmaar in 2002.

Nieuwe contacten
Verenigingen en instanties die een contact willen aangaan met een zusterstad kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van het AUC, 072-514 21 24 of via e-mail (hschrijen@alkmaar.nl). Ook organisaties die in 2004, het jubileumjaar ter gelegenheid van 750 jaar stadsrechten, een uitwisseling willen organiseren kunnen zich bij het secretariaat aanmelden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie