Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwbouw bij huidig gemeentehuis Emmen

Datum nieuwsfeit: 13-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Emmen


---

Persbericht: Nieuwbouw bij huidig gemeentehuis, 13 februari 2002

raadzaal blijft op huidige plek, gebouw C onder de loep Nieuwbouw gemeentehuis aan of rond huidige gebouw

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen kiest voor de huisvesting van de ambtelijke organisatie voor nieuwbouw aan of rond het gemeentehuis. Deze nieuwbouw maakt het mogelijk alle gemeentelijke afdelingen weer op één locatie te huisvesten. Uitgezocht wordt of een deel van het huidige gemeentehuis aan de noordzijde (gebouw C) wordt gehandhaafd of plaats maakt voor nieuwbouw. De kamers van het bestuur en de raadzaal blijven in principe op de huidige plek. Het komend jaar wordt gewerkt aan een plan van aanpak voor de nieuwbouw. De benodigde ruimte voor deze nieuwbouw is naar verwachting beschikbaar in 2005.

In verband met het tekort aan kantoorruimte in het gemeentehuis, heeft de gemeente Emmen inmiddels voor de centrale kantoorfuncties vijf externe locaties in gebruik. Gebleken is dat de ruimtebehoefte vooralsnog alleen maar toeneemt. Tegelijkertijd leeft er al langere tijd de behoefte aan centrale huisvesting van het ambtelijk apparaat, wat de samenwerking tussen de afdelingen verder kan bevorderen en vergemakkelijken.

Raadzaal
Tijdens de raadsvergadering over de renovatie van de huidige bestuurslaag is de wens geuit om het bestuur en de raadzaal dichter bij de burger te brengen. Dit zou kunnen betekenen dat beide een plek zouden moeten krijgen in de nieuwbouw. Het college van B en W is van mening dat de raadzaal en de kamers van de collegeleden na de recente verbouwing technisch en qua uitstraling weer vele jaren mee kunnen. De bereikbaarheid is redelijk tot goed. De toegankelijkheid zou nog kunnen verbeteren door de ingang aan de Vreding op te knappen. Een raadzaal in de nieuwbouw zou extra financiële en ruimtelijke offers vragen, vooral omdat deze vanwege de benodigde hoogte twee bouwlagen in beslag neemt. Het college vindt daarom dat de huidige huisvesting van het bestuur gehandhaafd kan worden.

Gebouw C
Bij nieuwbouw aan de noordzijde van het gemeentehuis speelt de vraag of uit oogpunt van functionaliteit en architectuur het noordelijke deel van het huidige gebouw (gebouw C) moet blijven bestaan. In dit deel van het gemeentehuis moet flink geïnvesteerd worden om in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan eisen op het gebied van Arbo en klimaatbeheersing. Ook moet nader bekeken worden of de verschillende bouwstijlen naast elkaar in één complex bijdragen aan een verantwoorde architectonische vormgeving. De toekomst van gebouw C wordt betrokken bij de verdere uitwerking van de plannen.

Overige plannen
Verwacht wordt dat de oplevering van het nieuwe politiebureau aan de Frieslandroute medio 2004 plaatsvindt. Na sloop van het oude gebouw aan de Westenesscherstraat kan in 2005 gestart worden met de nieuwbouw in dit gebied. Bij de nieuwbouw van het gemeentehuis wordt rekening gehouden met (toekomstige) besluiten over een te realiseren Centrum voor Kunst en Cultuur. Dit geldt ook voor een toekomstig Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) dat valt onder de dienst SZWH. De plannen voor deze beide centra moeten nog verder worden uitgewerkt.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie