Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe opzet schoolzwemmen in A'dam

Datum nieuwsfeit: 13-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amsterdam


---
|
Nieuwe opzet schoolzwemmen

Nieuwe opzet schoolzwemmen

Er komt een nieuwe opzet voor het schoolzwemmen voor het primair onderwijs in de binnenstad. In de nieuwe opzet moet in de toekomst ca. 95% van de basisschoolleerlingen het zwemdiploma behalen, op dit moment behaalt ongeveer 43% het diploma. Daarnaast moet de kwaliteit van het schoolzwemmen verbeteren door o.a. het maximaliseren van de veiligheid en het verbeteren van het rendement.

Deze stadsbrede opzet is gebaseerd op de notitie 'Naar effectiever schoolzwemmen', opgesteld door de Amsterdamse Kerngroep Bewegingsonderwijs (met vertegenwoordigers van stadsdelen en zwembaden). Onderdelen zijn onder meer:

* Het naleven van het Protocol Schoolzwemmen, waarin taken en bevoegdheden van betrokken partijen (zoals toezichthouders) helder zijn vastgelegd.

* De lessen verlengen van 30 naar 45 minuten en werken met kleinere groepen.

* Het aantal lessen uitbreiden van 32 naar 36 per jaar.
* Uitgaan van een basisvoorziening met daarna de mogelijkheid voor een aanvullende voorziening om zoveel mogelijk kinderen een zwemdiploma te laten behalen.

De financiële consequenties voor de binnenstad - de nieuwe opzet zal zo'n 12.000 euro meer kosten dan de huidige - kunnen worden betaald uit de Onderwijsbegroting Binnenstad 2002.

Het is de bedoeling dat deze nieuwe opzet stadsbreed zal worden doorgevoerd en zal worden voorgelegd aan de diverse stadsdeelbesturen. Vervolgens is er voor de schoolbesturen van het bijzondere, en de medezeggenschapsraden van het openbare primaire onderwijs gelegenheid voor inspraak.

Behandeling in de raadscommissie volgt zo spoedig mogelijk.

Stefan Rutte

^


-

© gemeente Amsterdam - 13-02-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie