Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wereld Natuur Fonds trekt zich terug van Eiland van Brienenoord

Datum nieuwsfeit: 13-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Wereld Natuur Fonds Nederland

Persberichten

Wereld Natuur Fonds trekt zich terug van Eiland van Brienenoord

13 februari 2002

Per 1 juli 2002 trekt het Wereld Natuur Fonds zich terug als partner in de ontwikkeling van het Eiland van Brienenoord. Sinds 1998 werkt het Wereld Natuur Fonds in Rotterdam aan de uitvoering van het plan Nieuw Rotterdams Peil; een plan om de unieke natuur die in het rijke mondingsgebied thuishoort, te herstellen en ontwikkelen. Het Eiland van Brienenoord is één van de voorbeeldgebieden in dit plan. In juni 2000 ondertekenden de gemeente Rotterdam, de deelgemeente IJsselmonde en het Wereld Natuur Fonds een convenant over de ontwikkeling van het Eiland van Brienenoord. Het Wereld Natuur Fonds moet tot haar grote spijt concluderen dat het voorliggende bouwplan voor de westpunt van het Eiland een te grote belemmering vormt voor een verdere ontwikkeling van de rijke riviernatuur op het Eiland. Daarom trekt het Wereld Natuur Fonds zich, na een zorgvuldige overdracht, terug van het Eiland van Brienenoord.

Het Wereld Natuur Fonds vindt dat het huidige plan voor ontwikkeling van de westpunt van het Eiland, de bouw van een hotel inclusief woonappartementen, onvoldoende ruimte garandeert voor de natuur en de verdere ontwikkeling daarvan op het Eiland van Brienenoord. De gemeente zal dit plan morgen (14 februari), in het stadhuis presenteren. Bovendien verschaft het plan volgens de natuurbeschermingsorganisatie onvoldoende helderheid over wat er de komende jaren aan bouw- en andere activiteiten verwacht kan worden.

Het Wereld Natuur Fonds is onvoldoende en te laat betrokken bij de ontwikkeling van de plannen voor een hotel op de westpunt van het Eiland. Dat er plannen waren voor de bouw van een hotel was het Wereld Natuur Fonds al vanaf het begin van haar betrokkenheid bij het Eiland van Brienenoord bekend. Het Wereld Natuur Fonds heeft ingestemd met dit plan, mits er in overleg heldere afspraken gemaakt zouden kunnen worden over het zo goed mogelijk handhaven van de unieke natuurwaarde van het Eiland van Brienenoord.

Wij hebben op het Eiland van Brienenoord veel winst geboekt voor de natuur en de mensen in de regio. Wij willen de geboekte winst en waardevolle activiteiten zoals de veldlessen voor kinderen uit de regio, zeker niet zondermeer loslaten of verloren zien gaan. Daarom zullen wij ons er sterk voor maken dat het beheer en de voorlichting wordt voortgezet door een andere partij, na een goede overdracht van de opgedane kennis en ervaringen van onze kant, aldus Leen de Jong van het Wereld Natuur Fonds. Het Wereld Natuur Fonds is in de regio Rotterdam betrokken bij het realiseren van natuur dicht bij de stad in het Ruigeplaatbos (Hoogvliet), op de Landtong Rozenburg en in Klein Profijt langs de Oude Maas.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie