Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Strijksystemen onderscheiden met keurmerk

Keurmerkinstituut

Strijksystemen onderscheiden met keurmerk

BOSCH EN DUIN, 20020201 -- Het Keurmerkinstituut heeft twee strijksystemen van het Zwitserse merk LauraStar onderscheiden met het keurmerk 'Goedgekeurd Keurmerkinstituut'. Het betreft de systemen Magic en Steamax. De officiële overhandiging van het certificaat vindt plaats op woensdag 13 februari 2002 om 14.30 uur in Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin.

Beide strijksystemen bestaan uit een strijkbout met een apart reservoir waarin het water wordt opgewarmd. Een tweede opwarming vindt plaats in de strijkbout; op deze wijze wordt een constante stoomdruk van 3,5 bar bereikt. De Magic wordt geleverd met een actieve strijkplank, voorzien van een afzuig- en blaassysteem, waardoor plooien eenvoudiger kunnen worden weggestreken.

Voordat het keurmerk aan de strijksystemen kon worden toegekend, zijn ze in diverse laboratoria onderzocht op:
* elektrische en mechanische veiligheid;
* eigenschappen van de zool;
* temperatuurinstelling en functioneren van de stoomgenerator;
* duidelijkheid en volledigheid productinformatie, incl. gebruiksaanwijzing. Een belangrijk onderdeel van de keuring was een praktijkproef, waarin de strijksystemen werden beoordeeld door een panel van kritische gebruikers.

Voorafgaand aan de toepassing van het eisenpakket is het niveau van de eisen getoetst door het College van Deskundigen van het Keurmerkinstituut. De eisen zijn altijd bovenwettelijk en voldoende onderscheidend. In het College hebben onder andere zitting vertegenwoordigers vanuit de handel, de producenten, onderzoeks-instituten en consumentenorganisaties. Pas als het product aan alle eisen voldoet, wordt het keurmerk verstrekt.

De officiële overhandiging van het certificaat vindt plaats op woensdag 13 februari 2002 om 14.30 uur in Restaurant De Hoefslag, Vossenlaan 28 te Bosch en Duin. Tevens is daar gelegenheid tot het stellen van vragen aan het Keurmerkinstituut.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie