Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie Zip Your Lip op bijna 100 middelbare scholen

Datum nieuwsfeit: 13-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

WORLD VISION NEDERLAND

Actie Zip Your Lip op bijna 100 middelbare scholen

World Vision organiseert jongerenactie om geld in te zamelen 5)

Op 13 en 14 maart organiseert de internationale christelijke hulporganisatie World Vision voor de 11e keer de jongerenactie Zip Your Lip. De verwachting is dat ongeveer 14.500 jongeren uit heel Nederland meedoen aan Zip Your Lip, een van de grootste jongerenacties van Nederland. De bedoeling is dat de deelnemers 24 uur lang niets eten. Van tevoren zoeken zij hier sponsors voor. Met de opbrengst ondersteunt World Vision straatkinderen in Cambodja, ex-kindsoldaten in Oeganda en de gezondheidszorg in Tanzania en Congo. Vorig jaar was de opbrengst 367.000 Euro.

Bijna 400 scholen promoten Zip Your Lip
Al in september startte de wervingscampagne voor middelbare scholen. Naar aanleiding van deze campagne hebben zich tot nu toe 94 scholen ingeschreven om de actie te organiseren voor hun leerlingen en nog eens 322 scholen zullen de actie promoten in hun gebouwen. Via de website van World Vision, www.worldvision.nl, kunnen de scholieren zelf zien welke scholen er in hun regio mee doen. Jongeren kunnen zich ook individueel inschrijven als deelnemer of zij kunnen de actie organiseren met een groep.

12)'Ik heb geen honger'
De actie is dit jaar in een geheel nieuw jasje gestoken. De slogan 'Ik heb geen honger, laat je eten staan voor mensen die wel honger hebben' is bedoeld om jongeren bewust te maken van hun rijkdom ten opzichte van de armoede van miljoenen anderen. Om de jongeren daadwerkelijk bij de hulpverlening te betrekken, zoeken ze sponsors voor hun actie waardoor ze projecten kunnen ondersteunen. In Cambodja heeft World Vision sinds 1993 een opvangtehuis voor straatkinderen. Kinderen kunnen hier onderdak, onderwijs, maaltijden en medische verzorging krijgen. In Oeganda zijn veel kinderen gedwongen om mee te vechten in het rebellenleger. Diegenen die weten te ontsnappen, worden opgevangen in een speciaal centrum van World Vision. In Tanzania en Congo besteedt World Vision de opbrengst van de actie aan aidsvoorlichting en een voedingscentrum.

World Vision
World Vision is een van de grootste christelijke hulporganisaties in de wereld. In 2001 werden meer dan 90 miljoen mensen bereikt met nood- en ontwikkelingshulp. World Vision werkt onder meer samen met Unicef en is in het bezit van het CBF-Keurmerk voor verantwoorde fondswerving en -besteding. Voor meer informatie: kijk op www.worldvision.nl of bel: 0900-20.200.92 (20cpm).

12 feb 02 11:39

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie