Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 13-02-2002

Datum nieuwsfeit: 13-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-02-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Autodief aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een 20-jarige man aangehouden nadat hij een auto wilde stelen.

Omstreeks 21.40 uur zag de eigenaar van de auto, die stond geparkeerd aan de Zwanenvechtlaan, dat de 20-jarige Utrechter zijn auto openbrak en instapte. De man rende met een aantal vrienden naar buiten en overmeesterde de Utrechter. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat het slot van auto was vernield.

Vernielers aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werden drie jongens in de leeftijd van 11 en 12 jaar aangehouden nadat ze een autoruit hadden vernield.

Surveillerende agenten zagen dat de jongens zich verdacht gedroegen op de Zwanenvechtlaan. Op een afstand hielden de agenten de jongens in de gaten en op een gegeven moment stond het drietal bij een auto en werd een ruit van een auto ingeslagen.

Het trio werd vervolgens aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Baldadige jeugd

UTRECHT- Op dinsdagavond werden twee jongens in de leeftijd van 13 jaar aangehouden nadat ze vernielingen hadden gepleegd.

Omstreeks 21.30 uur zagen agenten een groep jongens staan bij het winkelcentrum gelegen aan de Zevenwoude. De agenten zagen dat de jongens stenen aan het gooien waren in de richting van de daar opgehangen feestverlichting. Toen de groep jeugd de agenten zag renden ze hard weg. Na een korte achtervolging konden de twee Utrechtse jongens worden aangehouden.

De jongens zullen via bureau HALT een alternatieve straf moeten ondergaan. Een aantal lampen waren kapotgegooid.

Bedrijfsinbreker aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij had ingebroken in een bedrijf. Een getuige zag dat de man omstreeks 23.15 uur een ruit van een bedrijf insloeg gelegen aan de Zeeheankade. De politie kon de man in de omgeving aanhouden en insluiten voor verhoor. Vermoedelijk heeft de man de tijd niet gekregen om het bedrijf daadwerkelijk in te gaan.

Illegaal zwemmen
UTRECHT- Op dinsdagmiddag werden drie jongens betrapt in het zwembad nadat ze hier via een illegale wijzen naar binnen waren gekomen.

Omstreeks 14.00 uur zag de badmeester van het zwembad gelegen aan de Kennedylaan, kleding liggen bij het buitenbad. De badmeester had het vermoeden dat er zwemmers illegaal over het hek waren geklommen en zo via het buitenbad het binnenbad waren ingezwommen. Het zwembad zat echter vol en het was niet bekend wie illegaal zwom.

De badmeester pakte de kleding op en legde deze in zijn kantoor. Op een gegeven moment wilde de drie jongens, in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, het zwembad aangekleed verlaten maar helaas, hun kleding lag hier niet meer. Na enig zoeken kwamen ze bij de badmeester terecht en deze waarschuwde de politie.

De jongens kregen hun kleding terug met daarbij een ontzegging voor het zwembad. Gedurende een jaar is het trio niet meer welkom in het zwembad.

Kettingbotsing
UTRECHT- Op dinsdagmiddag vond er omstreeks 14.30 uur een aanrijding plaats waarbij een 29-jarige automobiliste uit Utrecht gewond raakte.

De vrouw reed over de Vleutenseweg en moest stoppen voor een auto die voor haar stond. De auto achter haar stopte ook. Echter een auto die weer daarachter reed, bestuurd door een 40-jarige automobilist uit Voorschoten, had te laat in de gaten dat deze drie autos voor hem stilstonden. Hij botste tegen de achterzijde van de Utrechtse automobiliste aan en deze botste op haar beurt weer tegen de auto voor haar welke weer tegen zijn voorganger aanreed.

De auto van de 29-jarige vrouw en de 40-jarige man raakten zwaar beschadigd. De vrouw klaagde over nekpijn en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Verkeerscontroles
UTRECHT- Op de Potterstraat werd van 13.00 tot 14.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 36 bekeuringen uitgereikt ter zake het rijden over de busbaan en het rijden in strijd met een geslotenverklaring. Op de Catharijnesingel werd van 20.30 uur tot 21.45 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 157 automobilisten blazen en niemand had hiervan teveel gedronken.

Winkelbediende krijgt klap
UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij een caissière had geslagen. Omstreeks 08.00 uur liep de man een winkel in gelegen aan het Smaragdplein. Volgens de man keek de caissière hem aan en dit wilde hij niet. De Utrechter liep naar haar toe en gaf haar een klap in het gezicht en rende de winkel uit. De politie werd gewaarschuwd en kon de geweldpleger aanhouden en insluiten voor verhoor.

Verwijderen aanhangers van de openbare weg
UTRECHT- De politie doet hierbij een oproep aan de bewoners van de wijken Kanaleneiland, Rivierenwijk en Dichterswijk om alle aanhangwagens die op de openbare weg staan geparkeerd, onmiddellijk te verwijderen.

Naast het feit dat het overlast veroorzaakt, is het niet toegestaan om aanhangwagens op de openbare weg te parkeren. Aanhangwagens mogen volgens de wet niet langer dan 3 dagen op dezelfde plek staan, aangezien dit schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. De politie heeft besloten tot actie over te gaan en doet hierbij een oproep aan de bewoners van Kanaleneiland, Rivierenwijk en Dichterswijk om binnen 2 weken de geparkeerde aanhangwagens te verwijderen. Wanneer dit niet gebeurt, is de politie genoodzaakt deze te verwijderen. Betrokken eigenaren van de aanhangwagens vinden binnenkort een brief in de bus met een herhaling van deze oproep.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie