Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Projectplan bodemonderzoek Aldlân-Oost vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 13-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Friesland

Projectplan bodemonderzoek Aldlân-Oost vastgesteld

Voor het ophogen en bouwrijp maken van de Leeuwarder wijk Aldlân Oost is onder andere slib uit een baggerdepot gebruikt. Later bleek dat een deel van het gebruikte slib verontreinigd was. In de jaren '80 is een deel van de bodem gesaneerd; een dieperliggende laag is achtergebleven. De kwaliteit van het grondwater is vervolgens steeds periodiek gemeten. Bij de laatste controles is een verhoging van verontreinigende stoffen in het grondwater geconstateerd. Voor deze verhoging is nog geen directe verklaring te geven. Daarom heeft de provincie Fryslân besloten een bodemonderzoek uit te voeren. De provincie werkt hierbij nauw samen met de gemeente Leeuwarden, de Inspectie Milieu en de GGD.
Het Projectplan is vandaag vastgesteld door Gedeputeerde Staten. Inmiddels is de uitvoering van het Projectplan in een versnelling geraakt, doordat de media vroegtijdig bericht hebben over het aanvullend bodemonderzoek. Zo zijn de bewoners inmiddels geïnformeerd via een brief, een nieuwsbrief en tijdens een informatiebijeenkomst. Vervolgprocedure: 13 maart Statencommissie Waterstaat & Milieubeheer 13 februari 2002 Projectplan beschikbaar, tel. 058 - 292 55 25 Laatste wijziging: 13-2-02 , Sigrid Keimpema.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie