Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 13-02-2002

Datum nieuwsfeit: 13-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Persberichten

berichten van dinsdag op woensdag
10:56 woensdag 13 februari 2002

Martin Panman
0651611628

Auto met aanhanger in de sloot
PEIZE. Dinsdagmiddag tegen kwart voor vier gebeurde er een ongeval op de Drentschedijk. Een 27 jarige bestuurder van een bedrijfsauto met daarachter een aanhangwagen gekoppeld ging gedeeltelijk in de rechter berm rijden omdat er uit de tegengestelde richting een fietser kwam. Toen de fietser gepasseerd was wilde hij weer de weg op rijden. Door een te sterke stuurcorrectie kwam de auto in de linker berm terecht en vervolgens weer in de rechterberm. Tijdens deze manoeuvre draaide de auto 180 graden en kwam op de kop in de sloot terecht De bestuurder, afkomstig uit Grootegast kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De auto werd rondom beschadigd en moest door een bergingsbedrijf afgesleept worden.

Alcomobilist
MEPPEL. Vanmorgen vroeg controleerde de politie van Meppel een 31 jarige automobilist uit Meppel. De blaasproef wees uit, dat hij te veel alcohol gebruikt had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar moest hij een ademanalyse ondergaan. Deze gaf 550 ugl aan. Toen bleek ook dat de man al eerder met alcohol achter het stuur was betrapt. Daarom werd zijn rijbewijs ingevorderd. Met een proces-verbaal kon hij vertrekken.

Inbraak woning
EMMEN. In Emmen is dinsdagavond ingebroken in een woning aan de Hulsackers. De voordeur van de woning werd opengemaakt, vermoedelijk door de flipperen of via de brievenbus. Uit de woning werd o.a. stereo apparatuur en een computer gestolen. De 28 jarige bewoner deed aangifte.

Inbraak woning
ASSEN. In Assen is vannacht ingebroken in een woning aan de Einsteinlaan. De inbreker is vermoedelijk binnen gekomen door de voordeur open te hengelen via de brievenbus. Jassen, een portemonnee en andere spullen zijn gestolen. De inbreker heeft het hele huis doorzocht terwijl de bewoners lagen te slapen. Zij zullen vandaag aangifte doen.

Inbrekers overlopen
BEILEN. In Beilen is vannacht omstreeks half zes ingebroken in een bedrijf aan de Edisonweg. Een toegangsdeur werd vernield, waarna de inbreker(s) binnen kon komen. Toen vanmorgen tegen 5 uur twee medewerkers het bedrijf binnen kwamen hoorde men glasgerinkel in het kantoor. Toen men ging kijken zagen ze dat een raam was vernield en dat er een beeldscherm van een computer buiten lag. De inbreker(s) was inmiddels door de vernielde ruit verdwenen. Deze had het beeldscherm door de ruit gegooid om te kunnen vluchten.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie