Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Structurele samenwerking Ontwikkelingsbedrijf en Erasmus

Datum nieuwsfeit: 13-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Erasmus Universiteit Rotterdam

18 februari 2002

Structurele samenwerking tussen Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam

Op maandag 18 februari 2002 ondertekenen dr. C.J.G. Stam, directeur OntwikkelingsBedrijf Rotterdam (OBR), en prof.dr. E.G.J. Vosselman (decaan van de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam (FEW/EUR), een convenant voor structurele samenwerking. Beide organisaties willen meer gebruik maken van elkaars kennis en kunde op het gebied van stedelijke, ruimtelijke en economische ontwikkeling.

Het OBR wil door deze samenwerking haar regierol op het gebied van stedelijke economie versterken. Door een consistent en continue gebruik van wetenschappelijke kennis kan het OBR het Rotterdamse economisch en ruimtelijk beleid verder verdiepen en onderbouwen. Het werkveld is daarbij zeer breed: van grondbeleid en ruimtelijke economie tot ontwikkeling van ondernemersschap, economische clusterontwikkeling, marketing en publiek-private samenwerking. Ook kan het OBR profiteren van het (internationale) contactennetwerk van de FEW.

De FEW wil door deze samenwerking een vooraanstaande marktpositie rond het thema stedelijke economie verwerven door de mogelijkheid van onderwijs, publicaties en promoties uit te breiden. De FEW wil daarbij beter gebruik maken van de stad Rotterdam als interessant toepassingsgebied voor universitair onderzoek. De praktijkkennis, ervaring en relaties van het OBR vormen een belangrijk hulpmiddel.

Op basis van een jaarlijks werkplan stellen beide organisaties de prioriteiten, de begroting en benodigde capaciteitplanning vast. Strategische themas zijn onder andere uitbouwen van de bestaande economie, vergroten van de internationale bereikbaarheid, aanbieden van passende bedrijfslocaties, verbeteren van de quality of life en versterken van de leisure economie.

Een stuurgroep bewaakt de voortgang van de projecten. Over éen jaar zal een bijzonder hoogleraar worden aangesteld voor de coördinatie en verdere verdieping van de strategische themas.

De samenwerking wordt aangegaan voor een periode van tien jaar en staat ook open voor deelname van andere partijen. Het Gemeentelijk Havenbedrijf zal dit als eerste gaan doen.

Er bestaan al verschillende samenwerkingsverbanden tussen de stad Rotterdam en de Erasmus Universiteit (Euricur, expertisecentrum op gebied van multiculturele samenleving). Door een structurele samenwerking op het gebied van economische ontwikkeling wil Rotterdam haar rol als businesspartner en stimulator van kennisontwikkeling en uitwisseling verder vorm geven.

Noot voor de pers:

De ondertekening vindt plaats op maandag 18 februari 2002 om 16.00 uur bij de Erasmus Universiteit Rotterdam (complex Woudestein, Burg. Oudlaan) in de Faculty Club op de 17e verdieping van de Hoogbouw. Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, kunt u contact opnemen met Sandra van Beek of Walter Wijnhoven.
Sandra van Beek (FEW), tel (010) 408 2270,
e-mail: (svanbeek@few.eur.nl)
Walter Wijnhoven (FEW), tel (010) 4081803,
e-mail: (wijnhoven@few.eur.nl)
Emmely Samson (OBR), tel (010) 489 5838,
e-mail: (e.samson@obr.rotterdam.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie