Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Special Olympics Nederland beneficient Sponsorbingoloterij

Datum nieuwsfeit: 13-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEBASNSG

Special Olympics Nederland beneficient van Sponsorbingoloterij

SPECIAL OLYMPICS NEDERLAND BENEFICIENT VAN DE SPONSORBINGOLOTERIJ

Op het 'Goed Geld Gala' is bekendgemaakt dat Special Olympics Nederland dit jaar als enige nieuwe begunstigde toetreedt tot de SponsorBingo Loterij. Voor 2002 heeft de SponsorBingo Loterij een forse bijdrage toegekend van maar liefst 226.890,11 Euro (f 500.000,--) aan Special Olympics Nederland!

Special Olympics Nederland organiseert sportevenementen voor mensen met een verstandelijke beperking op hun eigen niveau en maakt deel uit van Special Olympics International. Special Olympics International werd in 1963 opgestart door Eunice Kennedy Shriver, de zus van John F. Kennedy. Deelname aan Special Olympics wedstrijden betekent dat iedereen op zijn/haar eigen prestatieniveau kan meedoen en winnen. Door Special Olympics kunnen meer mensen met een verstandelijke beperking profiteren van sport en ervaren hoeveel plezier deelname aan sportwedstrijden kan geven. De activiteiten van Special Olympics vinden het gehele jaar plaats door middel van wekelijkse trainingen en wedstrijden op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Op 1 en 2 juni a.s. vinden de Nationale Special Olympics plaats in Deventer. Deelname aan dit evenement is een absolute voorwaarde om in aanmerking te komen voor uitzending naar de Special Olympics World Summer Games die in 2003 plaatsvinden in Ierland. In 2005 zullen in Japan ook weer Special Olympic World Winter Games worden georganiseerd.
Sinds vorig jaar wordt in samenwerking met de UEFA de Special Olympics European Football Week georganiseerd. In 30 Europese en Euro-aziatische landen worden van 14 t/m 20 april a.s. Special Olympics voetbalactiviteiten georganiseerd. Uiteraard participeren ook onze Nederlandse voetballers!

Onder de slogan 'meedoen is belangrijker dan winnen' zijn in Nederland duizenden sporters met een verstandelijke beperking actief. Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de vele enthousiaste vrijwilligers. Het geld van de SponsorBingo Loterij is dan ook een enorme stimulans om meer evenementen op te zetten in Nederland!

Bunnik, 13 februari 2002

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie