Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 13-02-2002

Datum nieuwsfeit: 13-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Persberichten

Verkeerscontrole
14:37 woensdag 13 februari 2002

Martin Panman
0592383211

ASSEN- Gistermiddag en avond zijn zoals aangekondigd alcohol en verlichtingscontroles uitgevoerd. Deze controles zijn op diverse plaatsen tussen 14.30 uur en 21.00 uur in Assen uitgevoerd. In totaal zijn er bij 560 bestuurders blaastesten afgenomen. Het is positief dat er van de 560 bestuurders slechts één bestuurster is aangehouden die teveel gedronken had. De 53 jarige vrouw uit Assen blies 300 microgram per liter uitgeademde lucht (300 ug). Ze kreeg een boete van 180. In de avonduren is er gecontroleerd op de verlichting bij met name de bromfietsers en fietsers. Hier zijn er teleurstellend 96 bestuurders aangehouden voor het niet voeren van de verlichting Er zullen in de toekomst meer alcohol en verlichtingscontroles uitgevoerd worden.

Sneu geld
Voor degene die het niet weten wat kost wanneer je bekeurd wordt voor het niet voeren van de verlichting:
Voor zowel de bromfiets als de fiets is er een boete van 14 voor het niet voeren van het voorlicht. Voor het achterlicht is men ook 14 kwijt en voor beiden 23 euro. Jongeren onder de 16 jaar oud krijgen een boete van 7 voor zowel het voor als het achterlicht. Heb je beiden lichten niet dan heb je een boete van 12.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie