Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zo'n 1100 banen op de tocht bij DuPont Nederland

Datum nieuwsfeit: 13-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

Zo'n 1100 banen op de tocht bij DuPont Nederland

Bij DuPont vestigingen in Nederland staan 1100 banen op de tocht, nu de chemiereus heeft aangekondigd de vezelactiviteiten te willen afstoten. Dat heeft FNV Bondgenoten te horen gekregen. Het gaat om personeel bij de vestigingen in Dordrecht, Rozenburg en Landgraaf. FNV Bondgenoten houdt in verband daarmee morgenochtend een poortactie bij de vestiging in Dordrecht, waar 500 banen op het spel staan. In totaal werken er nu 1400 werknemers. 'Het nieuws is ingeslagen als een bom. Veel werknemers zijn boos en ongerust over de toekomst van hun baan. DuPont stond bekend als een goede werkgever, maar mensen gaan daar nu aan twijfelen,' aldus Piet Janssen, bestuurder FNV Bondgenoten.

In Landgraaf wordt zelfs de hele vestiging afgestoten, waarbij het om ongeveer 500 banen gaat. Bij de vestiging in Rozenburg zullen mogelijk ongeveer 100 banen verdwijnen.
Het hoofdkantoor van DuPont in de VS heeft bekendgemaakt voor eind 2003 alle vezelactiviteiten, waaronder nylon, polyester en lycra vallen, af te willen splitsen. Volgens DuPont is deze divisie geen echte groeier binnen het bedrijf. Doel is winstmaximalisatie door concentratie op de kernactiviteiten zoals o.a verf en zaden. Onduidelijk is nog of het hier gaat om verkoop of een beursgang. Het gaat totaal om 6,5 miljard dollar omzet.

De poortactie vindt morgen, donderdag 14 februari vanaf 7 uur plaats bij de vestiging van DuPont in Dordrecht, aan de Baanhoekweg 22.

Meer informatie :
Piet Janssen, bestuurder FNV Bondgenoten

06-22973929
Nathalie Koopman, voorlichter

030 - 2738389 of 06-51406105

13 feb 02 16:33

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie