Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 13-02-2002

Datum nieuwsfeit: 13-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 13-02-2002 Persbericht district Den Bosch

POLITIE DEN BOSCH KIJKT TEVREDEN TERUG OP CAR-NAVAL !!!

Leidinggevenden en overige medewerkers van het politiedistrict Den Bosch kijken tevreden terug op het verloop van het Carnaval 2002. De gemiddelde personeelsinzet op de Oetendonkse carnavalsavonden, beginnende op vrijdag 8 februari, bedroeg 22 politiemensen, inclusief diensthondgeleiders en beredenen. Daarnaast kon de Bossche politie rekenen op ondersteuning van medewerkers van de spoorwegpolitie op en in de directe omgeving van het NS Station, de dienst Stadstoezicht van de gemeente en medewerkers van het team verkeershandhaving. Doelstelling

De doelstelling van de politie was om zoveel als mogelijk geweldsescalaties te voorkomen. Deze doelstelling hoopte men te bereiken door met voldoende, duidelijk herkenbare, personele inzet aanwezig te zijn en zo snel mogelijk in te grijpen bij allerlei vormen van overlast.

Geslaagd

Ten opzichte van 2001 bleek dat het aantal incidenten tijdens deze carnavalsdagen met 10% is gedaald. Het aantal aangiften bedroeg zelfs met 20% minder dan het vorige jaar. Het aantal aanhoudingen steeg met 16%.

Aanhoudingen

Het totaal aantal aanhoudingen dat tijdens de carnavalsdagen werd verricht kwam uit op 103. Daarvan waren er 63 gerelateerd aan het Carnaval. In 27 gevallen was er sprake van geweldsdelicten, die overigens niet hebben geleid tot extreem lichamelijk letsel, omdat vechtpartijtjes snel tot in de kiem konden worden gesmoord. De overige 36 aanhoudingen worden geschaard onder sfeerverziekend gedrag, zoals het verstoren van de openbare orde, het urineren in het openbaar, het opgeven van valse namen en het niet voldoen aan door de politie gegeven bevelen.

Alcohol in het verkeer

In samenwerking met medewerkers van het team Verkeershandhaving zijn zaterdag, zondag en maandagavond 590 automobilsten onderworpen aan blaastesten. Dat resulteerde in 15 proces-verbaal.

Controle Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties

Ongeveer 28 horecabedrijven zijn gecontroleerd op de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties. Tegen 7 ondernemers, alle gevestigd in de Oeteldonkse binnenstad is proces-verbaal opgemaakt omdat zij ongediplomeerde portiers in dienst hadden.

Indruk publiek

Het politiepersoneel dat tijdens de carnaval dienst heeft gehad heeft de indruk dat hun werkzaamheden door de echte carnavalsvierders bijzonder op prijs gesteld is. In tegenstelling tot normale uitgaansavonden zijn zij niet een keer door omstanders of bemoeizuchtigen in hun werkzaamheden gehinderd en kregen zij zelfs de indruk dat het grote publiek blij was, dat sfeerverziekers zo snel opgepakt werden.

TANKEN ZONDER BETALEN - TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

Dinsdagavond kon de politie op de Orthenseweg in s-Hertogenbosch twee Bosschenaren van 35 en 32 jaar oud aanhouden. Het tweetal reed in een auto waarmee dinsdagmiddag in Rosmalen voor 50 was getankt zonder te betalen. Beiden zijn ingesloten. De 35-jarige verdachte werd ook nog door de recherche gezocht voor een aantal bedrijfsinbraken en autodiefstallen in Den Bosch, Waalwijk en omgeving.

VERDACHTE VAN VERDUISTERING

In zijn woonplaats Helmond is dinsdagmiddag een 35-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht in augustus vorig jaar bij een bedrijf in de gemeente s-Hertogenbosch voor een bedrag van meer dan f.30.000,00 aan geluidsapparatuur te hebben gehuurd en deze niet heeft terug gebracht. De man is ingesloten in het poli-tiebureau in s-Hertogenbosch.

VERDACHTE VAN MISHANDELING

Dinsdag is een 37-jarige inwoner van Hintham aangehouden. De man wordt er van verdacht donderdagavond 7 februari een 46-jarige Bosschenaar in diens woning te hebben mishandeld. Volgens het slachtoffer, die de verdachte kent, werd hij die donderdagavond opgeschrikt omdat het raam van de woonkamer van zijn woning vernield werd. Hij ging naar de voordeur waar de verdachte bleek te staan. Nadat deze eerst nog de ruit van de voordeur had ingeslagen sloeg hij het slachtoffer met een honkbalknuppel op het hoofd. Het slachtoffer liep daarbij een grote hoofdwond op en raakte buiten bewustzijn. De aanleiding tot deze ernstige mishandeling is niet bekend.

AANTASTING OPENBARE ORDE

In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Visstraat in s-Hertogenbosch een 18-jarige Bossche vrouw aangehouden. Zij was eerder betrokken bij een opstootje maar wist te ontkomen. Daarna kwam zij weer terug, schold iedereen uit voor van alles en nog wat en daagde enkele personen, waaronder de politie, uit om maar op te komen. De vrouw is enkele keren gemaand weg te gaan maar gaf te kennen met de politie niets te maken te hebben. Het tegendeel bleek waar. Zij is aangehouden en inge-sloten.

AANGEHOUDEN NA BEDREIGINGEN MET VUURWAPEN

In zijn woonplaats Oudheusden is afgelopen nacht een 37-jarige man aangehouden. Deze zou dinsdagavond in zijn woonplaats met een vuurwapen hebben lopen zwaaien en daarmee meerdere personen hebben bedreigd. De man is ingesloten. Het vuurwapen is nog niet gevonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie