Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zakenfestival Rotterdam 2002

Datum nieuwsfeit: 13-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Rotterdam

Zakenfestival Rotterdam 2002

(12-02) Het College heeft besloten om 254.116,92 beschikbaar te stellen uit de middelen economisch beleid van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam voor de organisatie van de tweede editie van het Zakenfestival. Het College legt daarmee het advies van de raadscommissie Haven en Economische Zaken naast zich neer. De commissie adviseerde in meerderheid negatief over het voorstel Zakenfestival 2002. De meerwaarde van het festival in de voorgestelde opzet werd door de commissie in twijfel getrokken.

Na het bekend worden van dit advies stuurden vier belangenorganisaties, te weten de Kamer van Koophandel, SCORON, MKB-Nederland en Rotterdam Marketing brieven naar het College. De organisaties drongen er op aan het Zakenfestival in 2002 te laten doorgaan, ondanks het negatieve advies van de commissie HEZ. Ze onderschreven hiermee het grote belang dat zij aan een dergelijk festival hechten.

Het Zakenfestival Rotterdam wil op lange termijn een bijdrage leveren aan de verbetering en de werking van de regionale arbeidsmarkt, de versterking van het ondernemersimago van Rotterdam en de vergroting van de aantrekkelijkheid als vestigingsstad.

De opzet van het Zakenfestival 2002, dat wordt gehouden van 23 tot en met 27 september, is gebaseerd op een grondige evaluatie van het festival in 2001. Het thema van de editie 2002 is `Personeel'. De inhoudelijke programmaonderdelen zullen zoveel mogelijk plaatsvinden in de randen van de dag. Daarnaast is er gelegenheid tot het onderhouden en verbeteren van relaties van bedrijven uit het MKB onderling, alsmede tussen de gemeente en het MKB. Het festival wordt afgesloten met een Regionaal Ondernemers Congres. De projectorganisatie beoogt met het Zakenfestival 2400 bezoekers te trekken, waarvan tenminste 1300 ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie