Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Camera's voor digitale trapvelden

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Emmen


---

Persbericht: Camera's voor digitale trapvelden, 12 februari 2002

Camera's voor digitale trapvelden

Donderdag 14 februari reikt wethouder Kleine Deters digitale cameras uit aan de dertien digitale trapvelden die in Emmen inmiddels zijn gerealiseerd. De uitreiking begint om 9.30 uur en vindt plaats bij het Digitale Trapveld Nieuw Dordrecht in dorpshuis De Klink, Rietdekkershof 5. Na de uitreiking krijgen de begeleiders en beheerders van de trapvelden een cursus voor het gebruik van de cameras aangeboden.

De cameras worden beschikbaar gesteld van het bedrag dat het Digtaal Trapveld Emmen in november heeft gewonnen. Dit project werd winnaar in de categorie Beste trapveld van Nederland en ontving van minister Van Boxtel een cheque van 10.000 ( 4537,80). Het Emmense trapveld had deze prijs met name te danken aan het brede bereik van het trapveld. Naast deze prijs heeft de gemeente vorig jaar een extra stimuleringssubsidie ontvangen van 250.000 ( 113.445,05) voor het Digitale trapveld. Ook heeft Microsoft Nederland de gemeente Emmen software beschikbaar gesteld ter waarde van ± 10.000.

Digitaal Trapveld Emmen
Digitaal Trapveld Emmen wil op een laagdrempelige manier, via dorpshuizen, wijkcentra, etc., alle burgers kennis laten maken met de vele mogelijkheden van ICT. Via het gebruik van ICT kan sociale cohesie, integratie en kennisoverdracht bewerkstelligd worden. Met name voor die groepen die om sociaal maatschappelijke en sociaal economische redenen geen kennis kunnen nemen van de mogelijkheden van ICT. De Emmense trapvelden zijn te vinden op www.trapveldemmen.nl.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie