Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatieavond structuurvisie Barneveld

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Barneveld
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Barneveld


Informatieavond structuurvisie

Informatieavond structuurvisie op 14 februari 2002

Op donderdag 14 februari aanstaande is er een informatieavond over de structuurvisie. De bijeenkomst vindt plaats in het Trefpunt in Voorthuizen en begint om 19.30 uur. Naast een toelichting op de visie door leden van het college, kunt u reageren op de inhoud ervan. U bent van harte welkom!

Visie op toekomstige ontwikkelingen
Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat inwoners van onze gemeente over 15 jaar ook op een prettige manier kunnen wonen, werken en recreëren. Om dat te kunnen bereiken is het noodzakelijk om een visie te hebben op de wenselijke (ruimtelijke) ontwikkeling voor de toekomst. Het college heeft haar visie verwoord in de `structuurvisie gemeente Barneveld 2015'. Enkele aandachtspunten in de visie zijn:

Het afstemmen van woningbouw aan de behoefte;
Meer variatie in werkgelegenheid;
Ruimte voor plaatselijk verzorgende bedrijvigheid;
Bevorderen duurzame stedelijke ontwikkeling;
Garanderen van de bereikbaarheid en terugdringen negatieve effecten van mobiliteit;
Verbeteren (verkeers)veiligheid
Zorgen voor een breed en gevarieerd aanbod van onderwijs-, sport en welzijnsvoorzieningen. U kunt uw mening geven!
Voorafgaand aan de besluitvorming door de gemeenteraad, heeft u de mogelijkheid om uw mening over de visie weer te geven. Daarvoor start vanaf 12 februari een inspraakperiode. Naast het omvangrijke officiële document beschikken we dan ook over een zogenoemde populaire versie waarin op een overzichtelijke wijze de inhoud van de structuurvisie is weergegeven.

We hebben ervoor gekozen om aan het begin van de inspraak een informatieavond te organiseren. U kunt dan direct horen van de collegeleden zelf wat de inhoud van de visie is en hoe zij daartoe gekomen zijn. Uiteraard heeft u tijdens deze avond ook de mogelijkheid om te reageren. De exacte termijn van de inspraakperiode zullen u op een later tijdstip op de gemeentelijke pagina weergeven.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie