Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra vegen in Amersfoortse binnenstad

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amersfoort

Extra vegen in de binnenstad

datum: 13 februari 2002

Op donderdag 14 februari a.s. om 11. 00 uur geeft wethouder Jan de Wilde van Stedelijk Beheer het officile startsein voor het extra vegen van de binnenstad. Vanaf dat moment zullen twee extra vegers op doordeweekse dagen de binnenstad nog schoner houden. Ze vegen extra op plekken waar dat nodig is en legen zonodig de prullenbakken. Donderdag ontvangen zij, bij hun keet, uit handen van wethouder de Wilde daarvoor de nodige gereedschappen.
De keet staat op het parkeerterrein op het binnenterrein aan de Torenstraat.

In 2000 heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld voor de herinrichting van het Kernwinkelgebied. Toen is ook besloten een beheerconvenant voor de binnenstad op te stellen. Uit de eerste inventarisatie voor het beheerconvenant bleek dat een groot aantal activiteiten bestaat uit beheer- en handhavingstaken, die tot de reguliere werkzaamheden behoren.
Daarnaast bleek het wenselijk dat een aantal extra beheertaken konden worden uitgevoerd.
Vorig jaar heeft het gemeentebestuur geld ter beschikking gesteld om een aantal van die extra taken in de binnenstad uit te voeren. Het eerste jaar (2002) 340.335,16, de komende jaren elk jaar 226.890,11.
De gemeente overlegt met RWA en ROVA hoe zowel de reguliere beheertaken als de extra gelden die nu beschikbaar zijn het best kunnen worden uitgevoerd en benut.
Als eerste concrete stap worden nu de twee extra vegers ingezet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie