Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst veiligheid regio West Smallingerland

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Smallingerland
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Smallingerland

Hoe veilig is uw wijk? (30-1-02)

bijeenkomst op 14 februari voor Himsterhout, Drait/Morra,Trisken, Singels

De gemeente is samen met de politie een project gestart om de veiligheid in regio West van Smallingerland verder te vergroten. Dit project heet: Veiligheidsplan regio West. In het plan staan de activiteiten vermeld die door de diverse instanties worden uitgevoerd in het kader van veiligheid. Het plan is echter voor een deel klaar omdat de meningen en wensen van bewoners nog onvoldoende vermeld worden.

Op 26 november 2001 hebben gemeente en politie als voorbereiding op de totstandkoming van zon veiligheidsplan een eerste wijkveiligheidsbijeenkomst georganiseerd voor de wijken in regio West van Drachten. Dit betreft de wijken de Trisken, Drait/Morra, Himsterhout en de Singels. In deze bijeenkomst kwam een aantal zaken naar voren waar volgens de aanwezige bewoners wat aan gedaan moet worden. Gesproken is over overlastplekken, (verkeers) onveilige plekken en kleine criminaliteit. Met dergelijke signalen kunnen gemeente, politie, St.Veiligheidszorg, brandweer, welzijnsinstelling en woningbouwverenigingen hun voordeel doen. In die bijeenkomst is tevens afgesproken dat er een vervolgbijeenkomst georganiseerd gaat worden. Tijdens de vervolgbijeenkomst zal verteld worden wat er met de signalen van de bewoners is gedaan, en bewoners uit de wijken de Trisken, Drait/Morra, Himsterhout en de Singels die de eerste bijeenkomst niet aanwezig waren, kunnen alsnog hun signalen doorgeven.

De tweede bijeenkomst over de veiligheid in uw wijk is gepland op 14 februari om 19.30 uur in de Basisschool aan de Lauwers 200 te Drachten.

De indeling van de avond ziet er als volgt uit: Opening, waarbij de vertegenwoordigers van instanties aan u worden voorgesteld. Vervolgens zal het doel en de planning van het Veiligheidsplan worden uitgelegd. Na deze plenaire start zullen aanwezigen uiteengaan in groepen, ingedeeld naar de wijk waar men woont. Binnen de groepen zal gesproken worden over de diverse aspecten van veiligheid in de directe omgeving. Onderwerpen kunnen zijn: overlast, criminaliteit, verkeersveiligheid en verloedering van de omgeving. Daarbij zal tevens worden ingegaan op de uitkomst van de bijeenkomst van 26 november 2001. We streven er naar om voor elke wijk een vertegenwoordiger van de politie of St.Veiligheidszorg te hebben, iemand van de gemeente en iemand van de wijkraad.

Indien u mee wilt discussiëren, bent u van harte welkom op 14 februari om 19.30 uur in de Basisschool aan de Lauwers 200 te Drachten. Indien u verhinderd bent en toch graag uw mening kenbaar wil maken, kunt u contact opnemen met Marjon van Oorschot, regiomanager West van de gemeente Smallingerland. Dit kan per post of per e-mail: (m.van.oorschot@smallingerland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie