Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 14-02-2002

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 13-02-2002 3e persbericht 13 februari 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee mannen met gestolen spullen aangehouden Op de Bisschop Bekkerslaan zijn woensdag om 16.30 uur een 28-jarige Helmonder en een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij reden in een Opel Kadett die door een politiepatrouille werd gecontroleerd. Op de achterbank van de auto bleken veel goederen te liggen die van diefstal afkomstig waren. In beslag genomen zijn: 11 flessen shampoo, 19 tubes tandpasta, een telefoontoestel, een tosti-ijzer, 30 videobanden, 2 flesjes eau de toilette, vijf shirts, een vest en 3 broeken. De spullen waren woensdagmiddag bij verschillende winkels in het Winkelcentrum Woensel weggenomen. De twee verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Zakkenrollers actief
Woensdagmiddag zijn in de binnenstad van Eindhoven zakkenrollers actief geweest. Zeven vrouwen en een man deden aangifte van zakkenrollerij. Vijf maal gebeurde de zakkenrollerij in de Rechtestraat of in winkels die daaraan liggen, twee maal in de Demer en een maal in een winkel aan de Piazza. Bij de vrouwen werd de portemonnee uit hun tas gehaald en bij de man werd de portemonnee uit de kontzak gehaald, waarschijnlijk toen iemand (doelbewust) tegen hem aanliep. Behalve de pasjes en persoonlijke papieren bestond de buit uit ruim 1.000,=.

Helmond: Zebravinkjes weg
Dinsdag tussen 18.00 en 19.00 uur zijn vanuit een volière achter een woning aan de Zwanebloemsingel zes zebravinkjes gestolen. De deur van het vogelverblijf is open gemaakt. De vogels zouden 30,= per stuk waard zijn.

Best: Inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijf aan De Waal. Er is een ruit vernield en uit het kantoor zijn twee personal computers gestolen. De pcs zijn 1.200,= per stuk waard.

Son: Man mishandeld
In de Dommelstraat in Son is in de nacht van dinsdag op woensdag, rond middernacht, een 40-jarige man uit Breugel door zes jongens mishandeld. De man had carnaval gevierd en was te voet op weg naar huis. In de Dommelstraat kreeg hij plotseling van achter een klap op zijn hoofd. Hij draaide zich om, om zich te verweren, maar werd meteen door zes jongens aangevallen. Zij sloegen en schopten hem. Zij gingen er pas vandoor toen getuigen de man te hulp schoten. De man had verwondingen aan de schouder en de kaak. Ook zijn oog zat dicht. De politie stelt een onderzoek in.

Asten: Gestolen auto vernield terug gevonden
In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Eikelaar een groene Volkswagen Caravelle gestolen. De auto, een personenbusje, werd woensdag op een zandpad bij de Hutten gevonden. De ruiten lagen eruit, het stuur, de grill, de richtingaanwijzers, spiegel en de radio waren weg en de banden waren lekgestoken.

Someren: Snelheidscontroles


- Woensdag tussen 10.10 en 12.15 uur is op de Witvrouwenbergweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 939 gecontroleerde voertuigen reden er 154 te hard. De hoogste snelheid was 88 km/u. 50 is toegestaan.


- Tussen 13.45 en 15.35 uur stond de radarapparatuur op de Kanaaldijk Zuid. Hier passeerden 981 voertuigen het controlepunt. 96 bestuurders reden te hard en de snelste reed 127 km/u. Hier mag 80 gereden worden.

Geldrop: Vogels en fiets gestolen
Tussen maandag 12.00 uur en woensdag 12.00 uur is ingebroken in de schuur van een woning aan Papenvoort. Het slot van de schuur is vernield. Uit de schuur zijn vogels en een damesfiets gestolen. De vogels zijn 18 koppels treursijsjes, 4 koppels Jarrel, 2 poppen treursijsjes en een man Jarrel. De fiets is een Raleigh.

Mierlo: Hennepkwekerij ontmanteld
In een woning aan Rogge is woensdag om 15.20 uur een hennepkwekerij ontdekt. De politie was aan de deur gegaan omdat ze de bewoner voor een andere zaak moesten horen. De bewoner was niet thuis, maar de politiemensen roken een sterke hennepgeur. De politie is de woning binnengegaan en op de eerste verdieping en op de zolder werd een kwekerij gevonden. In totaal zijn 190 planten in beslag genomen. Er werd ook nog ruim 400 gram gedroogde planten en henneptoppen gevonden. De apparatuur, zoals lampen, een pomp en transformatoren, zijn in beslag genomen. In de woning werd ook een busje pepperspray gevonden. De bewoner, een 33-jarige man, werd bij thuiskomst om 16.20 uur aangehouden. Hij werd op het bureau gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Jongen vermist
Sinds dinsdag 12 februari, 2.30 uur wordt in Bladel de 14-jarige Tom van der Veld uit het Limburgse Geulle vermist. De jongen logeerde in Steensel en was maandagavond carnaval gaan vieren in Reusel. Dinsdag om 2.30 uur nam hij op de kruising Rondweg Europalaan Bredasebaan in Bladel afscheid van een meisje dat hij maandagavond had ontmoet. Daarna zou hij naar Steensel fietsen. Daar is hij niet aangekomen. Tom is 1.82 m. groot, slank postuur, hij heeft blond haar, bovenop het hoofd stekels en opzij kort opgeschoren. De kleur van zijn ogen is groen. Hij droeg een donkerblauwe ski-jas met witte mouwen, merk Helly-Hansen, een blauwe overall met op de borst een embleem met de tekst: Technisch Instituut St. Jansberg, Maaseik, Tom v.d. Veld. Hij droeg grijze art-schoenen met stalen neuzen en grote gespen. Hij had een donkerbruine strooien hoed op en een rode boerenzakdoek om zijn hals . Hij had een zwarte omafiets van het merk Old Veteran bij zich. Personen die de jongen nog gezien hebben of weten waar hij is kunnen contact opnemen met de politie van De Kempen in Eersel, 0900 8844.

Hapert: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 14.40 en 17.00 uur is op de Kapelweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 479 gecontroleerde voertuigen reden er 80 te hard. De snelste reed 117 km/u. 80 is toegestaan.

Valkenswaard: Man na bedreiging politieman aangehouden Op de Waalreseweg is woensdag om 14.05 uur een 19-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man was op het politiebureau voor een gesprek over problemen die hij thuis had. Hij liep op een gegeven moment kwaad het bureau uit en begon een politieman die op de Waalreseweg liep uit te schelden en te bedreigen. Hij sloeg en schopte naar de politieman maar raakte hem niet. Hij werd aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

Valkenswaard: Jongen mishandeld
Dinsdag tussen 22.30 en 23.00 uur is op de Eindhovenseweg een 14-jarige jongen uit Valkenswaard mishandeld. Hij fietste met een 16-jarige vriend over het linker fietspad, richting Waalre. Een groep van 4 á 5 personen verkleed in het zwart met zogenaamde screammaskers op kwam hen tegemoet gelopen. Een van hen droeg een gele tuinbroek. Een van deze personen trapte de 14-jarige jongen van de fiets. De jongen raakte gewond door de val, hij had flinke kneuzingen aan het voorhoofd en de neus, twee afgebroken tanden, schaafwonden aan het gezicht en een blauwe knie. Hij moest zich in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven laten behandelen. De politie Valkenswaard zoekt getuigen. Zij kunnen zich melden op het bureau in Valkenswaard of via 0900 8844.

Veldhoven: Insluiping in woning
Dinsdagavond tussen 21.30 en 22.00 uur is vanuit een woning aan de Hagendorenseweg een laptop gestolen. Dat gebeurde toen de bewoner op de eerste verdieping van de woning was. De achterdeur was niet afgesloten. Er werd ook nog 25,= meegenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie