Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 14-02-2002

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 13-02-2002 3e persbericht 13 februari 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee mannen met gestolen spullen aangehouden Op de Bisschop Bekkerslaan zijn woensdag om 16.30 uur een 28-jarige Helmonder en een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij reden in een Opel Kadett die door een politiepatrouille werd gecontroleerd. Op de achterbank van de auto bleken veel goederen te liggen die van diefstal afkomstig waren. In beslag genomen zijn: 11 flessen shampoo, 19 tubes tandpasta, een telefoontoestel, een tosti-ijzer, 30 videobanden, 2 flesjes eau de toilette, vijf shirts, een vest en 3 broeken. De spullen waren woensdagmiddag bij verschillende winkels in het Winkelcentrum Woensel weggenomen. De twee verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Zakkenrollers actief
Woensdagmiddag zijn in de binnenstad van Eindhoven zakkenrollers actief geweest. Zeven vrouwen en een man deden aangifte van zakkenrollerij. Vijf maal gebeurde de zakkenrollerij in de Rechtestraat of in winkels die daaraan liggen, twee maal in de Demer en een maal in een winkel aan de Piazza. Bij de vrouwen werd de portemonnee uit hun tas gehaald en bij de man werd de portemonnee uit de kontzak gehaald, waarschijnlijk toen iemand (doelbewust) tegen hem aanliep. Behalve de pasjes en persoonlijke papieren bestond de buit uit ruim 1.000,=.

Helmond: Zebravinkjes weg
Dinsdag tussen 18.00 en 19.00 uur zijn vanuit een volière achter een woning aan de Zwanebloemsingel zes zebravinkjes gestolen. De deur van het vogelverblijf is open gemaakt. De vogels zouden 30,= per stuk waard zijn.

Best: Inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijf aan De Waal. Er is een ruit vernield en uit het kantoor zijn twee personal computers gestolen. De pcs zijn 1.200,= per stuk waard.

Son: Man mishandeld
In de Dommelstraat in Son is in de nacht van dinsdag op woensdag, rond middernacht, een 40-jarige man uit Breugel door zes jongens mishandeld. De man had carnaval gevierd en was te voet op weg naar huis. In de Dommelstraat kreeg hij plotseling van achter een klap op zijn hoofd. Hij draaide zich om, om zich te verweren, maar werd meteen door zes jongens aangevallen. Zij sloegen en schopten hem. Zij gingen er pas vandoor toen getuigen de man te hulp schoten. De man had verwondingen aan de schouder en de kaak. Ook zijn oog zat dicht. De politie stelt een onderzoek in.

Asten: Gestolen auto vernield terug gevonden
In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Eikelaar een groene Volkswagen Caravelle gestolen. De auto, een personenbusje, werd woensdag op een zandpad bij de Hutten gevonden. De ruiten lagen eruit, het stuur, de grill, de richtingaanwijzers, spiegel en de radio waren weg en de banden waren lekgestoken.

Someren: Snelheidscontroles


- Woensdag tussen 10.10 en 12.15 uur is op de Witvrouwenbergweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 939 gecontroleerde voertuigen reden er 154 te hard. De hoogste snelheid was 88 km/u. 50 is toegestaan.


- Tussen 13.45 en 15.35 uur stond de radarapparatuur op de Kanaaldijk Zuid. Hier passeerden 981 voertuigen het controlepunt. 96 bestuurders reden te hard en de snelste reed 127 km/u. Hier mag 80 gereden worden.

Geldrop: Vogels en fiets gestolen
Tussen maandag 12.00 uur en woensdag 12.00 uur is ingebroken in de schuur van een woning aan Papenvoort. Het slot van de schuur is vernield. Uit de schuur zijn vogels en een damesfiets gestolen. De vogels zijn 18 koppels treursijsjes, 4 koppels Jarrel, 2 poppen treursijsjes en een man Jarrel. De fiets is een Raleigh.

Mierlo: Hennepkwekerij ontmanteld
In een woning aan Rogge is woensdag om 15.20 uur een hennepkwekerij ontdekt. De politie was aan de deur gegaan omdat ze de bewoner voor een andere zaak moesten horen. De bewoner was niet thuis, maar de politiemensen roken een sterke hennepgeur. De politie is de woning binnengegaan en op de eerste verdieping en op de zolder werd een kwekerij gevonden. In totaal zijn 190 planten in beslag genomen. Er werd ook nog ruim 400 gram gedroogde planten en henneptoppen gevonden. De apparatuur, zoals lampen, een pomp en transformatoren, zijn in beslag genomen. In de woning werd ook een busje pepperspray gevonden. De bewoner, een 33-jarige man, werd bij thuiskomst om 16.20 uur aangehouden. Hij werd op het bureau gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Jongen vermist
Sinds dinsdag 12 februari, 2.30 uur wordt in Bladel de 14-jarige Tom van der Veld uit het Limburgse Geulle vermist. De jongen logeerde in Steensel en was maandagavond carnaval gaan vieren in Reusel. Dinsdag om 2.30 uur nam hij op de kruising Rondweg Europalaan Bredasebaan in Bladel afscheid van een meisje dat hij maandagavond had ontmoet. Daarna zou hij naar Steensel fietsen. Daar is hij niet aangekomen. Tom is 1.82 m. groot, slank postuur, hij heeft blond haar, bovenop het hoofd stekels en opzij kort opgeschoren. De kleur van zijn ogen is groen. Hij droeg een donkerblauwe ski-jas met witte mouwen, merk Helly-Hansen, een blauwe overall met op de borst een embleem met de tekst: Technisch Instituut St. Jansberg, Maaseik, Tom v.d. Veld. Hij droeg grijze art-schoenen met stalen neuzen en grote gespen. Hij had een donkerbruine strooien hoed op en een rode boerenzakdoek om zijn hals . Hij had een zwarte omafiets van het merk Old Veteran bij zich. Personen die de jongen nog gezien hebben of weten waar hij is kunnen contact opnemen met de politie van De Kempen in Eersel, 0900 8844.

Hapert: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 14.40 en 17.00 uur is op de Kapelweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 479 gecontroleerde voertuigen reden er 80 te hard. De snelste reed 117 km/u. 80 is toegestaan.

Valkenswaard: Man na bedreiging politieman aangehouden Op de Waalreseweg is woensdag om 14.05 uur een 19-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man was op het politiebureau voor een gesprek over problemen die hij thuis had. Hij liep op een gegeven moment kwaad het bureau uit en begon een politieman die op de Waalreseweg liep uit te schelden en te bedreigen. Hij sloeg en schopte naar de politieman maar raakte hem niet. Hij werd aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

Valkenswaard: Jongen mishandeld
Dinsdag tussen 22.30 en 23.00 uur is op de Eindhovenseweg een 14-jarige jongen uit Valkenswaard mishandeld. Hij fietste met een 16-jarige vriend over het linker fietspad, richting Waalre. Een groep van 4 á 5 personen verkleed in het zwart met zogenaamde screammaskers op kwam hen tegemoet gelopen. Een van hen droeg een gele tuinbroek. Een van deze personen trapte de 14-jarige jongen van de fiets. De jongen raakte gewond door de val, hij had flinke kneuzingen aan het voorhoofd en de neus, twee afgebroken tanden, schaafwonden aan het gezicht en een blauwe knie. Hij moest zich in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven laten behandelen. De politie Valkenswaard zoekt getuigen. Zij kunnen zich melden op het bureau in Valkenswaard of via 0900 8844.

Veldhoven: Insluiping in woning
Dinsdagavond tussen 21.30 en 22.00 uur is vanuit een woning aan de Hagendorenseweg een laptop gestolen. Dat gebeurde toen de bewoner op de eerste verdieping van de woning was. De achterdeur was niet afgesloten. Er werd ook nog 25,= meegenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...