Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 14-02-2002

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.05 uur

U heeft nog iets tegoed

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 februari is een man in het politiebureau aangehouden.

Rond 01.30 uur bezocht een 30-jarige man uit Nieuwegein het politiebureau. Hij wilde daar een verhaal kwijt, maar een politievrouw vond dat de man wel een erg bekend gezicht had. Zij herinnerde zich dat de man nog een straf open had staan. De man verklaarde daar al een afspraak voor te hebben lopen, maar bij het controleren van zijn verhaal bleek dat niet te kloppen. De man had nog een straf van 22 dagen openstaan en is in het politiebureau ingesloten.

Laserguncontrole

IJSSELSTEIN / LOPIKERKAPEL Op woensdag 13 februari heeft de politie van 10.00 uur tot 11.45 uur op de Hogebiezendijk in zowel IJsselstein als Lopikerkapel met de lasergun op snelheid gecontroleerd. In totaal werden vijftien overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

Dronken man

NIEUWEGEIN In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 februari is een man voor openbare dronkenschap aangehouden.

Rond 01.15 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Frederik van Edenhove voor overlast zorgde. Ter plaatse troffen zij een dronken man aan. De man, 42 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden, maar wenste daar niet aan mee te werken. Hij hield zich halsstarrig aan een steiger vast en moest met gepast geweld worden geboeid. Hij is in het politiebureau ingesloten. Hij werd in de loop van woensdag gehoord. Hij gaf toe de voorgaande avond veel teveel te hebben gedronken en kon zich van zijn aanhouding niets herinneren.

Bromfietser gewond

LOPIK Op woensdag 13 februari is een bromfietser bij een aanrijding gewond geraakt en in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 18.35 uur reed een 26-jarige automobilist uit Linschoten over de Lopikerweg Oost, komende uit de richting van de Uitweg en gaande in de richting van Lopik. In een bocht naar links hield de automobilist niet voldoende rechts en kwam daardoor op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer. Daar reed op dat moment een 23-jarige vrouw uit Lopik op haar bromfiets.

Een aanrijding tussen beiden was het gevolg en de vrouw viel met haar bromfiets, waarbij ze in een sloot terecht kwam. De automobilist botste vervolgens tegen een rechts van de weg gelegen heg en hekwerk. Daar de melding was dat de vrouw nog steeds in het water lag, gingen de brandweer, GG & GD en de politie ter plaatse. De vrouw werd op de kant gebracht en werd vervolgens per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd en daar met een gecompliceerde dubbele beenbreuk opgenomen. Bij de aanrijding bleek geen alcohol in het spel te zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie