Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester Opstelten ontvangt beleidsplan

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Rotterdam

Burgemeester Opstelten ontvangt beleidsplan Stichting Opvang Verslaafden

Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt op maandag 18 februari om 10.30 uur het `SOV-drang beleidsplan 2001 - 2004' in ontvangst op het landgoed Nieuw Rhodenrijs aan de Delftweg 166. Het experiment voor opvang en resocialisatie van verslaafden is in 1996 gestart, vooruitlopend op het wetsvoorstel voor strafrechtelijke opvang van verslaafden. Het was de bedoeling de SOV-drang te beëindigen nadat de wetswijziging dwangmaatregel SOV was aangenomen. Inmiddels wordt die uitgevoerd in de stadsgevangenis in Rotterdam-Hoogvliet.

De Tweede Kamer heeft echter in april 2000 besloten de SOV-drang tot 2004 voort te zetten, naar aanleiding van de resultaten en om beide varianten te vergelijken. De Stichting Opvang Verslaafden voert sinds 1 oktober het programma uit als werkgever. Het beleidsplan voor de komende jaren is op een aantal punten aangepast. Zo wordt de doelgroep uitgebreid, zijn de mogelijkheden voor positieve uitstroom aangepast, is er meer aandacht voor de veranderende visie op de verslavingszorg en krijgt nazorg een plaats binnen het programma.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie