Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 14-02-2002

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-02-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.15 uur) Donderdag 14 februari 2002

Maastricht, woninginbraak:
Op woensdag 13 februari 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Kroonruwe te Maastricht. Na het vernielen van een ruitje in de voordeur kon deze laatste geopend worden en kreeg de inbreker de toegang tot de woning. De woning werd vrijwel geheel doorzocht waarbij een geldkistje met enkele duizenden euros werd weggenomen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, aangehouden wegens belediging:
Een 50 jarige inwoner van Maastricht is woensdagmiddag 13 februari 2002 door de politie aangehouden nadat deze de politie beledigde. De inwoner van Maastricht verbleef woensdagmiddag op het Plein 1992 waar hij door de politie werd bekeurd wegens het veroorzaken van overlast mede omdat hij een agressieve hond bij zich had, niet aangelijnd en niet gemuilkorfd. Twee anderen werden eveneens bekeurd voor het veroorzaken van overlast.
De politie houdt de laatste maanden, na klachten van omwonenden en winkeliers over de overlast die de aanwezige zwervers, alcohol- en drugsverslaafden veroorzaken, met grote regelmaat toezicht op hun verblijf en gedrag op en rondom het genoemde plein. Na de inwoner van Maastricht bekeurd te hebben werd hem gevorderd van het Plein 1992 te vertrekken hetgeen hij weigerde te doen en daarbij tevens de politieambtenaar beledigde ten overstaan van het publiek. Hij werd daarna aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering en het uiten van de belediging. De hond werd door de politie in beslaggenomen en door een medewerker van de dierenambulance afgevoerd. Aan het politiebureau werd tegen de inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie