Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Groningen presenteert werkgelegenheidscijfers

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Groningen

Groningen, 14 februari 2002 Persbericht nr.23

Provincie Groningen presenteert werkgelegenheidscijfers

Elk jaar wordt er in de provincie Groningen een werkgelegenheidsonderzoek gehouden onder alle gevestigde bedrijven en instellingen. Hierbij worden de aard en de economische activiteiten en de omvang van het personeelsbestand geïnventariseerd. In de provincie Groningen is de werkgelegenheid in tot 1 april 2001 (peildatum van het onderzoek) gestegen met 1.9 procent tot 248.350 arbeidsplaatsen (exclusief 13.350 uitzendkrachten). Het aantal uitzendkrachten is met 8% toegenomen. De groei van de werkgelegenheid is de laatste jaren wat afgezwakt, in 1999 bedroeg de groei nog 3,4% en in 2000 2,1%.

De groei is vooral te danken aan de toename van het aantal banen in de zakelijke dienstverlening en bij financiële instellingen. De groei van het afgelopen jaar is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de gemeente Groningen. Met in 2001 (peildatum 1 april) een stijging van bijna 4% en een aandeel van 47% in de totale werkgelegenheid speelt de gemeente Groningen een belangrijke rol in de provinciale werkgelegenheidsontwikkeling. In de rest van de provincie was er een lichte stijging van de werkgelegenheid (0,2%) zichtbaar. Het aantal parttime banen is het afgelopen jaar sterker gegroeid dan het aantal fulltime banen, bijna 30% van de werkgelegenheidsgroei vindt plaats bij de parttime banen. In de provincie wordt bijna 60% van de banen door mannen bezet al neemt het aandeel van de vrouwen de laatste jaren steeds verder toe.

De werkgelegenheidscijfers van de provincie Groningen zijn te vinden op de website www.arbeidsmarktgroningen.nl.

Bijlage: Rapport uitgevoerd door het centrum voor Arbeid en Beleid (CAB). Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Nicolette Boelens, Bestuurscontacten (050) 316 46 26.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie