Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Rivierenland 14-02-2002

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 14 februari 2002

---

Duiven - Woensdagmiddag werd in een winkel, gelegen aan het Eilandplein te Duiven, een 38 jarige inwoner uit Duiven aangehouden op verdenking van diefstal van een pakje sigaretten. Toen de man hierop werd aangesproken en werd meegenomen naar het kantoortje werd een van de personeelsleden van het bedrijf door de man verbaal bedreigd. De man werd overgegeven aan de politie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Westervoort -
Woensdagavond werd in Westervoort een 17 jarige inwoner uit die plaats door de politie aangehouden.

Door een van de gebiedsagenten werd geconstateerd dat de man in de omgeving van de Nieuwhof met een geopend flesje bier in zijn hand stond. Toen de man hierop werd aangesproken en werd medegedeeld dat hij daarvoor een proces-verbaal kreeg begon de man met beledigingen aan het adres van een andere gebiedsagent die bij de man in de straat woont. Deze beledigingen waren dermate ernstig dat de gebiedsagent besloot de man aan te houden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en rukte zich tijdens de worsteling die ontstond los, waarna hij wegrende. Echter, de gebiedsagent wist wie hij voor zich had en waar hij woonde. Met assistentie van collega's werd de reeds aangehouden man vervolgens uit zijn woning gehaald en voor verhoor ingesloten in het hoofdbureau te Arnhem.

Westervoort

- In de nacht van woensdag op donderdag werden op de Klapstraat te Westervoort 2 mannen aangehouden terzake diefstal van een poster. Door getuigen was daarvoor melding gemaakt dat door een groep jongeren vernielingen werden gepleegd in de omgeving van het zwembad De Pals. Door een van de getuigen werd gezien dat twee jongens, resp. 16 en 18 jaar oud en beiden woonachtig te Westervoort met een grote poster in hun hand liepen. De jongens werden aan de politie overgedragen. Zij verklaarden dat zij de poster uit een abri, welke staat in de nabijheid van het winkelcentrum Broeklanden, hadden weggenomen. Ivm de diefstal en mogelijke vernielingen bij het zwembad De Pals werden de jongens overgebracht naar het hoofdbureau te Arnhem waar zij voor de nacht werden ingesloten. De jongens zullen worden verhoord en krijgen in ieder geval een proces-verbaal.

Zevenaar -
Tijdens een snelheidscontrole op de Aerdtseweg te Babberich zijn er van de 2260 gecontroleerde voertuigen 87 bekeurd. Hoogst gemeten snelheid 114 km/h waar er 80 km/h is toegestaan.

Heteren - Woensdagavond 13 februari rond 19.40 uur is in Heteren een 53-jarige inwoner van die plaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, hij is na verhoor heengezonden.

Bureau Communicatie - district Rivierenland

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie