Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sterk eerste kwartaal voor Hewlett-Packard

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hewlett-Packard
Zoek soortgelijke berichten

Hewlett-Packard


Sterk eerste kwartaal voor Hewlett-Packard

Amstelveen, 14 februari 2002 - Vergeleken met het vorige kwartaal heeft Hewlett-Packard een omzetstijging gerealiseerd van 5 procent. De netto-marge steeg van 25,7 procent naar 26,9 procent. De uitgaven stegen met minder dan 1 procent. De winst per aandeel bedroeg 29 dollarcent.

De omzet over het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2002 bedroeg 11,4 miljard US dollar vergeleken met 10,9 miljard US dollar in het vierde kwartaal vorig jaar en 12,4 miljard US dollar in het eerste kwartaal vorig jaar.

Volgens Carly Fiorina, HP chairman en chief executive officer, ziet HP zich geplaatst voor twee uitdagingen. Aan de ene kant is dat de zwakke wereldeconomie. De andere uitdaging is de snel veranderende industrie. Deze verandering wordt veroorzaakt door technologische vooruitgang, veranderende behoeften van klanten en toenemende concurrentie. De resultaten over het eerste kwartaal laten zien dat HP in staat is om de klant centraal te blijven stellen en om de businessplannen op een effectieve manier uit te voeren, ongeacht de omstandigheden in de markt.

Meer informatie over de cijfers over het eerste kwartaal en de toelichting van
Carly Fiorina is te vinden op www.hp.com

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige
e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2001 een omzet van circa 45,2 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van
Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2001 ruim 2,2 miljard gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie