Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Philips tekent doodvonnis vestiging Stadskanaal

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CNV BEDRIJVENBOND

Philips tekent doodvonnis vestiging Stadskanaal

Volgens CNV Metaal en elektro tekent Philips Semiconductors het doodvonnis van de vestiging in Stadskanaal. Vanmiddag kondigde het bedrijf een nieuwe reorganisatie aan, waarbij 145 van de nu nog vijfhonderd banen verdwijnen. Door verplaatsing van de productie van implotec naar het verre oosten. Gisteren bereikte de bond een sociaal plan voor een reorganisatie met een verlies van honderd arbeidsplaatsen. Het totaal aantal werknemers komt door deze nieuwe reorganisatie midden 2003 uit op 255. Tien jaar geleden werkten er nog tweeduizend personeelsleden.

CNV Metaal en elektro maakt zich grote zorgen over de dan nog bestaande werkgelegenheid. Philips Semiconductors heeft in de strategie opgenomen dat er geen cent meer wordt geïnvesteerd in de vestiging te Stadskanaal. Volgens de bond tekent het concern hiermee op termijn het doodvonnis van de vestiging. In een economisch zwakke regio als Stadskanaal zal het niet eenvoudig zijn om de werknemers in kwestie naar ander werk te bemiddelen.

Schandalig
De bond vindt het schandalig dat een dag na het bereiken van een akkoord over een sociaal plan, opnieuw een reorganisatie is aangekondigd en de vraag is welk effect dit heeft. Overal in de noordelijke Philipsbedrijven neemt de onrust toe. Ook in de vestiging Drachten (onder meer scheerapparaten) beginnen werknemers zich zorgen te maken. In Stadskanaal en Hoogeveen is de onrust vanwege massaal verlies van banen en de onzekerheid over de toekomst al groter.

Op 20 februari houdt CNV Metaal en elektro een
personeelsbijeenkomst.

Nadere inlichtingen:
Piet Fortuin (bestuurder CNV Metaal en elektro), tel.: 06 - 51 60 19 77.
Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 030 - 6 348 241 (kantoor) of 06 - 22 39 30 12.

Houten, 14 februari 2002

14 feb 02 15:30

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie