Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oproepingskaart Gemeente Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Capelle a/d IJssel
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Capelle a/d IJssel

Oproepingskaart

Vóór 20 februari 2002 krijgt u een oproepingskaart thuis gestuurd. Op deze kaart staat het adres van het stembureau waar u kunt stemmen. Capelle aan den IJssel heeft 31 stembureaus. De gemeente heeft deze zo gekozen dat het stembureau op uw oproepingskaart dicht bij u in de buurt is. Op de kaart staan verder uw naam en adres en een volgnummer. Vergeet op 6 maart niet uw kaart mee te nemen; het is uw bewijs om uw stem uit te mogen brengen.

Volmacht
Als u zelf niet kunt stemmen, kunt u iemand anders dat voor u laten doen. Stemmen bij volmacht heet dat. Op de achterkant van de oproepingskaart onderaan kunt u aangeven, wie voor u de stem moet uitbrengen. U wordt dan de volmachtgever genoemd. Degene die voor u gaat stemmen moet de kaart ondertekend meenemen naar het stembureau. Hij of zij wordt de gemachtigde genoemd. Wij noemen dit de onderhandse volmacht. Stemmen bij volmacht met de oproepingskaart kan overigens alleen maar als de gemachtigde in hetzelfde stembureau een stem moet uitbrengen. Dit kunt u controleren door uw oproepingskaart te vergelijken met de kaart van degene die u machtigt. Alle stemmen moeten tegelijk worden uitgebracht. Een gemachtigde mag maximaal twee volmachten aannemen, dus hij/zij kan slechts maximaal drie stemmen uitbrengen. Wanneer de gemachtigde moet stemmen in een ander stembureau dan het uwe, dan moet u een formulier invullen. Dit formulier kunt u aanvragen bij de deelsector burgerzaken van de gemeente. Vóór 20 februari 2002 moet het formulier volledig ingevuld en ondertekend zijn ingeleverd. De gemeente laat u weten of uw verzoek is ingewilligd. De kiezer die u heeft aangewezen om voor u te gaan stemmen, krijgt dan een volmachtbewijs. Uw eigen oproepingskaart is dan niet meer geldig. Dit betekent dat u zelf niet meer mag stemmen. Dit geldt zowel voor een gewone als een onderhandse volmacht.

Kiezerspas
Als u om de een of andere reden niet kunt stemmen in het stemlokaal dat op uw oproepingskaart staat aangegeven, dan kunt u verzoeken om in een ander stemlokaal binnen Capelle aan den IJssel te mogen stemmen. U doet dit door een kiezerspas aan te vragen.

U kunt de pas op twee manieren aanvragen.

Schriftelijk
Schriftelijk bij de deelsector burgerzaken van de gemeente, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. U krijgt dan een formulier thuis gestuurd dat u samen met uw oproepingskaart vóór 20 februari 2002 moet retourneren aan de deelsector burgerzaken. U krijgt de kiezerspas dan toegestuurd. Vergeet niet een kopie van uw geldige legitimatiebewijs bij te sluiten.

Mondeling
U kunt ook aan het loket van de deelsector burgerzaken uw oproepingskaart om laten zetten in een kiezerspas. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 1 maart 2002. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. De deelsector burgerzaken vindt u in de hal van het gemeentehuis, Rivierweg 111. Open op werkdagen van 8.00 tot 14.00 uur en op woensdag tot 16.00 uur. Met de kiezerspas kunt u kiezen in welk stembureau u uw stem uit wilt brengen. Aan het aanvragen van een volmacht en een kiezerspas zijn geen kosten verbonden.

Voor meer informatie kunt u bellen met de deelsector burgerzaken, telefoonnummer 010-2848323.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie