Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandweer Tilburg tevreden over brandveiligheid horeca

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Tilburg

13-2-2002
Brandweer niet ontevreden over brandveiligheid horeca met carnaval Ondanks voorlichting toch soms uitgangen geblokkeerd

De Tilburgse brandweer heeft in de carnavalsperiode extra brandveiligheidscontroles uitgevoerd in het horecaconcentratiegebied in Tilburg. Over het totaalbeeld was de brandweer niet ontevreden. Bouwkundige maatregelen zijn voldoende getroffen, op sommige plekken ontbrak het echter aan organisatorische maatregelen. Verbazing was er over het feit dat in het carnavalsweekeinde in een viertal horecagelegenheden nooduitgangen geblokkeerd waren, waarbij in een geval de nooduitgang zelfs op slot was.

De controles zijn in drie fases uitgevoerd. Een week voor carnaval, vlak voor carnaval en tijdens carnaval. Bij de controle op 1 februari waren veel etablissementen in orde. Waar overtredingen werden geconstateerd ging het om blusmiddelen die niet gekeurd of niet in orde waren, of om een vluchtweg die geblokkeerd was door opgeslagen goederen.
De bedrijven die in overtreding waren kregen een mondelinge aanzegging. Deze zijn de dinsdag erna op nieuw gecontroleerd. Toen werden er geen overtredingen meer geconstateerd. Horecagelegenheden die vorige week dinsdag voor het eerst werden gecontroleerd, zijn de vrijdag voor carnaval opnieuw bezocht. Toen werden ook geen overtredingen meer geconstateerd.
Tijdens carnaval is ook gecontroleerd. Toen bleek bij vier zaken dat de vluchtwegen niet in orde waren. Na een mondelinge aanzegging werden die overtredingen ook ter plekke opgelost.
Bij de hercontroles was de politie meegegaan, om eventueel ter plekke proces verbaal op te maken. In totaal zijn er 32 controles uitgevoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie