Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Topatleten defensie in actie bij indoorkampioenschappen

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Topatleten defensie in actie bij indoorkampioenschappen

14-02-2002

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen indooratletiek zaterdag (16 februari) in Gent (België) komen de Defensie topsporters Wilbert Pennings en Bram Som in actie. Zij hebben alle twee recentelijk een topsport-contract getekend met het ministerie van Defensie. Via topsportcontracten biedt Defensie sporters de zekerheid van een vaste baan en inkomen in combinatie met voldoende tijd voor training en deelname aan wedstrijden. Beide atleten maken, indien ze in normale doen zijn, kans op de nationale titel.

Wilbert Pennings (26) werkt bij het 391-Squadron van de Koninklijke Luchtmacht op de vliegbasis Gilze-Rijen. Hij verbeterde afgelopen week bij wedstrijden in Siegen (Duitsland) het Nederlands indoorrecord hoogspringen twee keer (!) en bracht het op 2.31 meter. Daarmee staat hij vierde op de wereldranglijst. Bram Som (21) tekende onlangs een topsportcontract bij de Koninklijke Landmacht en volgt vanaf augustus een militaire opleiding bij de Koninklijke Militaire School in Weert. In de toekomst wordt hij tewerkgesteld bij de sectie communicatie van de 11 Luchtmobiele Brigade. Hij was al Nederlands kampioen op de 800 meter in 1999, 2000 en 2001.

De wedstrijden in Gent gelden als voorbereiding op de Europese indoorkampioenschappen in Wenen (Oostenrijk) van 1 tot 3 maart.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie