Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 14-02-2002

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 14-02-2002 Mediaberichten 14 februari (16.00 uur)

Venlo lastige winkeldief aangehouden

VENLO De politie heeft woensdagavond een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal met bedreiging en verzet bij zijn aanhouding. De bedrijfsleider van een winkel aan de Vinckenhofstraat betrapte de man bij het stelen van wat kleine spullen. Daarbij bedreigde de man de winkelier, waarna hij wegliep, om even later met twee anderen terug te komen. Hierop belde de winkelier de politie die de verdachte wilde aanhouden. Die verzette zich daarbij. Hij moest uiteindelijk geboeid naar het bureau worden gebracht. Daar weigerde hij alle medewerking en is daarop ingesloten. Omdat de man zich al vaker aan winkeldiefstallen heeft schuldig gemaakt, is hij in opdracht van de officier van justitie in verzekering gesteld. De gestolen spullen zijn terug naar de winkel.

Venlo grasveld vernield

VENLO Met een auto is het grasveld achter een flat aan de Albert Cuypstraat vernield. Politiemensen troffen rond middernacht een personenauto aan die muurvast gereden was in de drassige bodem. Kennelijk heeft de bestuurder (die niet meer te vinden was) nog geprobeerd weg te komen omdat er achter een van de wielen een plan lag, maar heeft die niet kunnen baten. Er is met de auto over het grasveld gecrosst, waardoor er talloze diepe bandensporen in het gras zitten. De eigenaar van de auto, zal de rekening van de veroorzaakte schade van de gemeente krijgen. Van de politie heeft de 18-jarige man uit Venlo al vast een bekeuring van 40 euro gekregen omdat de auto in een plantsoen stond.

Venlo autovernieler aangehouden

VENLO De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 16-jarige jongen uit Venlo aangehouden op verdenking van vernieling van een auto op de Stalbergweg. De eigenaar daarvan hoorde s nacht groep op straat, naam poolshoogte en zag de verdachte op zijn auto staan dansen. Even later ging de man een woning binnen. Daar is hij door de gewaarschuwde politie aangehouden. De jongen ontkende de dader te zijn, maar aan de hand van een vergelijkend onderzoek van zijn schoenen en de schoenafdrukken op de auto, kon hij als verdachte worden aangemerkt. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de jongeman weer in vrijheid gesteld. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie