Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Campagne Voedsel delen stelt schandaal opnieuw aan de orde

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KERKEN IN ACTIE

Is honger geen nieuws meer? Kerkinactie start campagne

Is honger geen nieuws meer?

Campagne Voedsel om te delen stelt het schandaal opnieuw aan de orde

Het was een klein berichtje in de krant. De hoogste baas van de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties roept regeringen op de wereldvoedseltop a.s. juni in Rome ter verantwoording om dat zij hun beloften uit 1996 niet zijn nagekomen. Niet in 2015, maar pas in 2050 zal het aantal ondervoede mensen in de wereld in het huidige tempo gehalveerd zijn tot 400 miljoen. De aandacht die het hongervraagstuk tegenwoordig krijgt staat in schril contrast tot de omvang van de crisis.

A.s. zondag start Kerkinactie haar jaarlijkse campagne. Zij staat stil bij het voortdurende probleem van de ongelijke verdeling van voedsel in de wereld. Kerkinactie wil zich niet neerleggen bij de situatie dat meer dan 800 miljoen wereldburgers niet aan voldoende goed voedsel komen. De campagne heet Voedsel om te delen. Kerkinactie werft fondsen voor voedingsprojecten, roept haar achterban op om in actie te komen en vraagt de politiek om zich in te zetten voor een internationaal handvest voor het recht op voedsel tijdens de top in Rome.

In de campagne Voedsel om te delen gaat speciale aandacht uit naar biotechnologie. Is het een kansrijke ontwikkeling in de strijd tegen honger of een bedreiging voor boeren in ontwikkelingslanden? De campagne gaat ook over klimaatverandering als gevolg van het broeikaseffect en de gevolgen voor de voedselzekerheid. Deze en andere onderwerpen komen aan de orde op een publieksdag op 23 februari a.s. in ROC Amerlanden in Amersfoort. Er zijn sprekers van de overheid, universiteit, milieu-, ontwikkelings- en consumentenorganisaties. Tussen 15.30 en 17.00 wordt o.l.v. Jacobine Geel een debat met politici gevoerd.

Op onderdelen voert Kerkinactie de campagne uit in samenwerking met ICCO.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie