Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bestendige Deputatie adviseert gunstig over bescherming

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Bestendige Deputatie adviseert gunstig over bescherming als monument en dorpsgezicht van de Barisdamhoeve in Werken Brugge , 14/2/2002
De bestendige deputatie van West-Vlaanderen heeft een gunstig advies uitgebracht over de voorgenomen bescherming als monument en dorpsgezicht van de Barisdamhoeve in Werken.

De Barisdamhoeve is gelegen aan de Handzamevaart, een gekanaliseerde bijrivier van de IJzer. Tijdens de Middeleeuwen werden langs deze gedeeltelijk bevaarbare waterloop verschillende versterkingen aangelegd. De huidige Barisdamhoeve gaat terug op een van deze versterking, namelijk Baroudsdamme. De site, met kleine havengeul, was tijdens de Middeleeuwen een belangrijke aanlegplaats voor schepen. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie