Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Student blijft ook na studie klant van NS

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Spoorwegen
Zoek soortgelijke berichten

Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

Student blijft ook na studie klant van NS
14 februari 2002
Studenten die tijdens hun studie beschikken over de OV-Studentenkaart blijven ook na hun afstuderen in grote getale klant van NS. Uit CBS-onderzoek blijkt dat deze groep na hun studie veel vaker de trein gebruikt dan de personen die afstudeerden vóór de introductie van de kaart in 1991. Bert Meerstadt, directeur Commercie van NS, onderstreepte vandaag het belang van de OV-Studentenkaart voor verkeer, milieu en de openbaar vervoersbedrijven: De OV-Studentenkaart heeft een drempel voor het gebruik van het openbaar vervoer weggenomen. De student is een belangrijke klant voor nu en voor de toekomst.

Meerstadt sprak bij de overhandiging van een gratis 1e klas OV jaarkaart aan Erwin Huitema uit Amsterdam. Huitema ontving als eerstejaars student Rechten in 1996 de 5 miljoenste OV-Studentenkaart. NS beloofde hem toen dat hij na het afstuderen een gratis OV Jaarkaart
1e klas (waarde 4.084,50) zou krijgen. Die belofte vult NS vandaag in.OV-Studentenkaart

De OV Studentenkaart werd in 1991- onder protest van studenten - ingevoerd.
Vandaag is de kaart niet meer weg te denken. Studenten waarderen de kaart inmiddels hoog vanwege het gemak en de vele reismogelijkheden tegen een lage prijs. Daarnaast geeft de kaart de student flexibiliteit ten aanzien van studiekeuze, het lopen van stage, het volgen van vakken in een andere stad en keuze van woonplaats.

Voor het ministerie van Onderwijs is de kaart ook aantrekkelijk. Het is een eenvoudig, fraudebestendig systeem en het levert een besparing op in studiefinanciering omdat er meer studenten bij hun ouders blijven wonen.
Als laatste is het ook positief voor het verkeer en het milieu: er zijn minder autos op de weg, minder files en daarmee minder belasting voor het milieu. Tevens zijn er minder verkeersdoden en verkeersongevallen en is er minder behoefte aan parkeerplaatsen bij de onderwijsinstellingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie