Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatieavond afsluiting Martinbaan en Hollandhaven

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Nieuwegein

Informatieavond over afsluiting Martinbaan en Hollandhaven Begin maart start de gemeente met het vernieuwen van de Martinbaan en het aanleggen van fietspaden langs de Hollandhaven. Deze werkzaamheden betekenen nogal wat voor de bereikbaarheid van het bedrijventerrein Plettenburg. Daarom houdt de gemeente op 18 februari 2002 een informatiebijeenkomst in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis aan de Martinbaan. De bijeenkomst, die duurt van 16:00 tot 18:00 uur, is vooral bedoeld voor de bedrijven in Plettenburg maar kan natuurlijk ook door andere belangstellenden worden bijgewoond.

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op:

1. via welke weg is Plettenburg tijdens de werkzaamheden bereikbaar? Dat is belangrijk voor mensen die er werken maar ook voor de bezoekers en leveranciers van de bedrijven.

2. hoe rijdt het openbaar vervoer en waar komen de tijdelijke bushaltes?

3. de gemeente geeft informatie over de duur van de uitvoering. Omdat er niet tegelijkertijd aan de Martinbaan én de Hollandhaven gewerkt kan worden, moeten de projecten zorgvuldig op elkaar afgestemd worden. De gemeente wil de bereikbaarheid van Plettenburg zo optimaal mogelijk houden.

4. tenslotte wordt informatie verstrekt over het hoe en waarom van de maatregelen.

De gehele Martinbaan wordt gereconstrueerd. De oude asfaltverharding wordt vervangen door nieuw asfalt. Ook de fundering wordt in zijn geheel vervangen. Hierdoor ontstaat een gat van een halve meter diep. Het spreekt voor zich dat verkeer over de Martinbaan dan niet mogelijk is. Het is bij dit soort reconstructies te gevaarlijk om verkeer en bouwverkeer en bouwvakkers op één plek samen te laten komen. Volgens de ARBO-wetgeving is het ook niet toegestaan. Daarom wordt de Martinbaan volledig afgesloten.

Nog voor het schooljaar 2002-2003 zal de gemeente fietspaden aan de Hollandhaven hebben aangelegd. De brug over de Schalkwijkse Wetering wordt vervangen door een dam. Hiervoor is nodig om twee keer één week de Hollandhaven af te sluiten. De eerste keer wordt tijdelijke bestrating aangebracht vanwege het verwachte nazetten. Tegelijk worden tijdelijke oversteekvoorzieningen gemaakt voor fietsers die willen oversteken richting het Oosterlichtcollege. Na de bouwvakvakantie (dus voor het einde van de schoolvakantie) zullen de gemeente de definitieve fietsoversteek ter hoogte van de brug realiseren.

Voor meer informatie over de werkzaamheden, de planning en de omleidingen kunt u contact opnemen met William Hoogenkamp, projectleider van de gemeente. De heer Hoogenkamp is bereikbaar op (030) 607 13 97 of via (w.hoogenkamp@nieuwegein.nl). Binnenkort wordt ook informatie opgenomen op de

---

Invoerdatum 14-2-2002

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie