Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gespannen verwachtingen van nieuwe i-mode service KPN mobile

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ernst & Young

Gespannen verwachtingen van nieuwe i-mode service KPN mobile

13 februari 2002 - Nederlandse directeuren, managers en ICT-professionals hebben hoge verwachtingen over het succes van i-mode. Dit nieuwe systeem voor mobiele datadiensten, waaronder internet, email en spraak, wordt dit voorjaar door KPN Mobile in Nederland geïntroduceerd. Deze verwachting blijkt uit de vandaag door Ernst & Young ICT Leadership gepresenteerde resultaten van haar tweede ICT Barometer. Van de ondervraagden denkt 41% dat de Nederlandse consument positief tot zeer positief zal reageren op de introductie van i-mode. 47% verwacht dat men voorlopig nog even afwacht en 10% gelooft in een negatieve reactie. Als de aanschafkosten voor het i-mode toestel plus het abonnement en de services niet hoger zijn dan voor GSM, kiest 41% van de ondervraagden voor i-mode. Van de respondenten die geen KPN-klant zijn, zegt 12% vanwege i-mode te overwegen om van mobiele aanbieder te veranderen. 52% zegt dit niet te overwegen.

In een reactie zegt Jacob Verschuur, directeur van Ernst & Young ICT Leadership, over de uitkomsten van dit onderzoek: "In Japan is i-mode bijzonder succesvol. Het mobiele telecombedrijf NTT Docomo heeft met i-mode op dit moment 30 miljoen klanten. Met de introductie van i-mode komt ook een groot aantal nieuwe mobiliteitsdiensten beschikbaar. Zo kan men naast spraakverkeer ook volledig mobiel informatie op internet raadplegen en emailen. Op termijn moeten bijvoorbeeld ook betalingsmogelijkheden en route- en navigatiefaciliteiten beschikbaar komen. Dit zal de acceptatie van i-mode in de zakelijke markt zeker versnellen. KPN Mobile wacht nog een flinke klus om de introductie van i-mode in ons nuchtere land tot een succes te maken. Toch zijn de eerder gerealiseerde hoge acceptatie van GSM en het succes van i-mode in Japan gunstige voortekenen".

Over de Ernst & Young ICT Barometer
De Ernst & Young ICT Barometer is een onderzoek van Ernst & Young ICT Leadership dat iedere twee maanden wordt uitgevoerd. Dit unieke onderzoek wordt gehouden naast het jaarlijkse onderzoek Trends in ICT. Het houdt continu de vinger aan de ICT-pols van het Nederlandse bedrijfsleven, de overheid en de not-for-profit sector. De metingen worden gedaan onder een groep van ruim 500 directeuren, managers en ICT-professionals. Het onderzoek bestaat uit een vaste, terugkerende vragen en uit actuele vragen. Kijk voor meer informatie over de ICT Barometer op www.trends-in-ict.nl.

Over Ernst & Young ICT Leadership
Ernst & Young ICT Leadership, onderdeel van Ernst & Young Executive Temporary Management en verbonden aan de sectorgroep Technology Communications en Entertainment (TCE), richt zich op het leveren van ICT interim-management, van CIO/ICT directeur tot programmamanager. ICT Leadership heeft een samenwerkingsverband met de Erasmus Universiteit, het Institute for ICT Leadership, waar CIOs worden opgeleid en studiedagen voor commissarissen worden georganiseerd. Daarnaast organiseert ICT Leadership zogeheten Future Vectorys voor CEOs, commissarissen en CIOs uit verschillende branches om met hen en onze interim-managers een toekomstvisie op ICT te ontwikkelen. Ook het jaarlijkse onderzoek Trends in ICT, counseling van ICT opdrachtgevers en dit onderzoek, de ICT Barometer, beslaan de activiteiten van Ernst & Young ICT Leadership.

Over Ernst & Young
Ernst & Young biedt ondersteuning in accountancy, belastingadvies, juridische dienstverlening en corporate finance. Daarnaast wordt professionaliteit ingebracht in vraagstukken en uitdagingen op het vlak van interim-management, informatietechnologie/EDP Audit, human resource management en logistiek.

Neem voor meer informatie contact op met persvoorlichter Jan-Willem Wits van Ernst & Young op tel. 010 406 53 64of met Harry Scholte van PR-bureau Sterk Werk Communicatie 010 456 78 49

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie