Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ard Vergunst Autotechnicus van het Jaar 2002

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

INNOVAM

Ard Vergunst Autotechnicus van het Jaar 2002

Spannende ontknoping tijdens drukbezochte finale

Ard Vergunst Autotechnicus van het Jaar 2002

Ard Vergunst is na een boeiende, drukbezochte finale uitgeroepen tot Autotechnicus van het Jaar 2002. Hij mag zich een jaar lang de beste autotechnicus van Nederland noemen. Uit handen van Tineke Moleman, voorzitter van Stichting OOMT, ontving hij donderdagavond 14 februari de prijs.

Naast de trofee kreeg Ard een reischeque voor een bezoek aan de Grand Prix van Spanje voor twee personen, verzorgd door RTL GrandPrix Reizen. Ook zijn werkgever ging niet met lege handen naar huis, Volvo-dealer Broekhuis uit Zeist waar Ard werkt, ontving een Innovam trainingscheque ter waarde van 4.500 Euro. Rogier Heidentrijk, werkzaam bij Volvo-dealer Buitenweg in Hilversum werd tweede. De derde plaats werd gedeeld door Gert den Hollander en Jan Blauwendraat. Zij kregen net als Rogier een reischeque voor een bezoek aan de Grand Prix van Duitsland.

Ard reageerde enthousiast: 'Ik heb er bijna geen woorden voor. Ik ben niet vlak van tevoren de boeken ingedoken en had geen idee wat de finale zou brengen. Die vliegreis naar Barcelona is fantastisch, nu moet ik alleen mijn vrouw nog zien mee te krijgen het vliegtuig in.'

De finale van deze prestigieuze verkiezing, georganiseerd door de Innovam Groep in opdracht van Stichting OOMT, werd op 14 februari gehouden tijdens de Bedrijfsauto RAI. Presentatrice Yvon Jaspers voelde de finalisten in een quiz van een half uur aan de tand ten overstaan van meer dan honderdvijftig toeschouwers. De deelnemers kregen vragen voorgeschoteld over diverse facetten van de autotechniek en dienden aan de hand van een foto de werking van een onderdeel uit te leggen.

Ambassadeur van innoverend beroep

De Autotechnicus van het Jaar 2002 zal de ambassadeur van dit dynamische en snel innoverende beroep zijn. Met zijn enthousiasme moedigt hij jong talent aan om te kiezen voor een toekomst in de autobranche. Ard Vergunst draagt bij aan de teamspirit, een titelhouder op de werkvloer motiveert alle collega's.

De vijf finalisten beschikken over een vrijwel feilloze kennis van de moderne autotechniek, zo bleek tijdens de in januari gehouden voorronde waarin zij als beste naar voren kwamen. Met hun beantwoording van meerkeuzevragen, open vragen en cases over employability lieten zij 61 kandidaten achter zich, op zich al een prachtige prestatie.

Het thema van de verkiezing, 'employability', kreeg extra aandacht door een aantal vragen over communicatie. Tineke Moleman: 'Employability betekent dat werknemers op meerdere disciplines inzetbaar zijn. De communicatieve kwaliteiten van de autotechnicus spelen daarin een sleutelrol, want klanten verwachten steeds vaker dat zij uit eerste hand uitleg krijgen over een uitgevoerde onderhoudsbeurt. In de opleidingen wordt er daarom in toenemende mate aandacht aan besteed. Autotechnici worden op die manier veelzijdig en dus breder inzetbaar.'

Amsterdam, 14 februari 2002

14 feb 02 19:15

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie