Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Enschede helpt kiezers

Datum nieuwsfeit: 14-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Enschede
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Enschede

Gemeente helpt kiezers een handje

Enschede, 14 februari 2002

Met de ontsluiting via internet van een schat aan informatie rond de naderende raadsverkiezingen op 6 maart helpt de gemeente Enschede de burgers een handje bij het bepalen van hun stemkeuze. Verkiezingsprogramma's, kandidatenlijsten, een programmavergelijking en een StemWijzer behoren tot de informatie die via de gemeentelijke website kan worden bekeken. De gemeente hoopt op deze wijze bij te dragen aan een hoog opkomstpercentage.

De StemWijzer is de politieke voorkeurtest die aangeeft welke partij het dichtst bij de kiezer staat. De wijzer test de politieke voorkeur aan de hand van stellingen en uitspraken uit de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen die in Enschede aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen. Kiezers kunnen de stellingen beantwoorden met eens, oneens, neutraal of geen mening. Na beantwoording van alle stellingen, kan men aangeven welke onderwerpen men extra belangrijk vindt. Daarna berekent het programma een 'stemadvies'. De kiezer kan vervolgens kijken naar de opvattingen van de deelnemende partijen over een aantal hoofdthema's. Door de partijen en de thema's te selecteren die de kiezer met elkaar wil vergelijken, wordt in een oogopslag duidelijk waar de overeenkomsten en de verschillen zitten.
De website van de gemeente Enschede bevat tevens de volledige kandidatenlijsten en verkiezingsprogramma's van alle partijen, alsmede uitgebreide documentatie over de uitslagen van de vorige verkiezingen voor gemeenteraad en Tweede Kamer in Enschede. Op de avond van de verkiezingen zal het verloop van de uitslagen tevens real time te volgen zijn via de gemeentelijke website.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie