Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wereldprimeur voor MG TF op Autosalon Brussel

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Wereldprimeur voor MG TF op Autosalon Brussel

(17 januari 2002)

MG Rover heeft op de Autosalon van Brussel (15 t/m 27 januari) de compleet nieuwe MG TF onthuld, de opvolger van de zo succesvolle MGF roadster. De MG TF is een fundamenteel nieuwe generatie van de MGF en heeft een nieuw uiterlijk gekregen, een geheel nieuw ontworpen wielophanging, motoren met betere prestaties en een breed aanbod aan nieuwe lakkleuren, interieurkeuzes en optionele kapkleuren.

Vanaf februari 2002 wordt de TF over de gehele wereld geïntroduceerd met een keur aan nieuwe verbeteringen. De TF wordt gekenmerkt door zijn design, de uitrusting en het rijplezier dat hij zijn bestuurder biedt. In het Verenigd Koninkrijk, de bakermat van MG, was de MGF de afgelopen zes jaar de best verkochte auto in het roadster segment en de TF is voorbestemd om deze traditie op te volgen.

De MG TF vormt een nieuwe generatie van de MGF, wat betekent dat de TF beschikt over het prijsniveau en de praktische eigenschappen van een sportwagen die geschikt is voor het dagelijks gebruik.

De TF ziet er een stuk strakker gelijnd, agressiever en zakelijker uit, een ontwerp dat tot stand kwam in zowel de windtunnel als de ontwerpstudio. De verbeterde aërodynamische karakteristieken speelden een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het chassis en halen het beste uit de veranderingen aan de nieuwe ophanging en de gewijzigde stuurinrichting.

De TF heeft een nieuwe voorbumper, vormgegeven op een wijze die 'lift' aan de voorkant beperkt, met een lager geplaatste luchtinlaat en uitsparingen voor 'Fogstar' mistlampen. Nieuwe, dubbele projector koplampen (70 mm) completeren het nieuwe vooraanzicht.

Aan de achterkant is de in de achterklep geïntegreerde spoiler uitgerust met een hooggemonteerd remlicht. De TF ligt lager op de weg en dat komt, samen met zijn dart-achtige design en de scherpe luchtinlaten aan de zijkanten, zijn uiterlijke, dynamische voorkomen ten goede

Nieuwe wielophanging
Een cruciaal punt bij de ontwikkeling van de TF was de wens voor een nieuw ontwerp voor de wielophanging. Een geheel nieuwe schroefveerophanging en multilink-achteras vervangen het Hydragas systeem van de MGF en zorgen voor een weggedrag met meer response, met als uitgangspunt het rijplezier en de betrokkenheid van de bestuurder.

De structuur van de carrosserie is op belangrijke punten stijver geworden en heeft geleid tot een 20% sterker omhulsel, wat onder meer zijn weerslag heeft op de beperking van vibraties rondom de voorruit. De besturing is directer geworden, met een compleet nieuwe afstelling van de snelheidsafhankelijke Electric Power Assisted Steering (EPAS), dat door een 10% snellere schakeling en gewijzigde karakteristieken zorgt voor een meer progressief stuurgevoel over het gehele snelheidsbereik van de auto. Bij modellen die met ABS zijn uitgevoerd is de remweg met 10% teruggebracht. De aangepaste subframes vóór en achter zijn stevig aan het frame bevestigd en het nieuwe chassis staat garant voor een 10 mm lagere grondspeling. Dit zorgt voor een mooier uiterlijk en vanwege het lagere zwaartepunt tevens voor een grotere stabiliteit en een beter weggedrag.

Ruime keuze
Het modellenaanbod met vier uitvoeringen biedt kopers een uitgebreide keuze uit prestaties, stijl, prijsniveaus en uitrusting. De range, aangeduid met typenamen die verwijzen naar het motorvermogen, bestaat uit de 1.6-liter TF115, de goed bedeelde 1.8-liter TF135, de TF12O Stepspeed met een multifunctionele CVT en de lijstaanvoerende TF16O met de legendarische Variable Valve Control K Series motor.

De MG TF is leverbaar met nieuwe lakkleuren, XPower Grey en Le Mans Green, en de kleuren Trophy Blue en Trophy Yellow zijn nu beschikbaar voor alle uitvoeringen. Tevens zijn er voor de TF drie nieuwe kapkleuren - blauw, grijs en groen - en nieuwe bekledingsstoffen - Sebring en Daytona - in het aanbod opgenomen en is er een standaard zwarte kap. Naast de kleur Ash is de MG TF er eveneens in drie nieuwe interieurdesigns - Tan, Grenadine en Smokestone - met bijpassende covers voor de momenten dat de kap is neergeklapt. Tot het aanbod aan nieuwe, lichtmetalen wielen behoren een 1 1-spaaks 16" ontwerp en een optioneel, ultralichtgewicht exemplaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie