Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schildersgroep Oké Emmen wint prijs

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Emmen


---

Persbericht: Schildersgroep Oké wint prijs, 14 februari 2002

Schildersgroep Oké van het Bolwerk/De Trans wint emancipatiestimuleringsprijs

De zesde Lies van Urk-emancipatiestimuleringsprijs gaat dit jaar naar Schildersgroep Oké van het Bolwerk/De Trans. De prijs wordt vrijdagmiddag 15 februari uitgereikt door wethouder mevrouw A.M. Kleine Deters, van o.a. emancipatiebeleid. Deze feestelijke bijeenkomst vindt om 13.30 uur plaats in de raadzaal van het gemeentehuis te Emmen.

De schildersgroep Oké bestaat sinds 1995 en werkt onder leiding van Marijke Lodewegen. De schildersgroep stimuleert op verschillende manieren de kunstzinnige vorming van (verstandelijk gehandicapte) volwassenen. Er wordt aandacht besteed aan verschillende kunststromingen zodat de leden van de groep een eigen stijl ontwikkelen. Deze activiteiten leveren een belangrijke bijdrage aan de emancipatie van de bewoners van het Bolwerk/De Trans en van verstandelijk gehandicapten in het algemeen.

Kunstwerken

De schilderijen zijn in het algemeen zeer kleurrijk. Uit sommige werken is te zien wat de makers zoal bezighoudt: ervaringen uit het dagelijks leven en gebeurtenissen in de omgeving. Schildersgroep Oké probeert externe opdrachten te verwerven. Op deze wijze komen bezoekers naar 'Het Bolwerk' en krijgen de leden de gelegenheid hun werk ook 'buiten' 'Het Bolwerk' te presenteren.. Ook leent de schildersgroep haar werk uit. Het logo van de Emancipatiecommissie Emmen is ook door Oké ontwikkeld. Verder heeft de schildersgroep meegewerkt aan tentoonstellingen in onder meer het Bruggebouw van het gemeentehuis, de Rabobank en de bibliotheek.

De prijs

De emancipatiestimuleringsprijs is vernoemd naar wethouder Lies van Urk die zich zowel in haar werk als op persoonlijke titel zeer heeft ingezet voor de emancipatie van vrouwen. Met deze prijs worden nieuwe emancipatieprojecten gestimuleerd, die een bijdrage leveren aan de integratie van verschillende (groepen) mensen in de samenleving. Naast een wisselprijs in de vorm van een beeldje van Willem Kind, krijgt de winnaar een bedrag van 1365. Vorig jaar is de prijs gewonnen door Internationale vrouwengroep Parel.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie