Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veertig jaar sportvoedingsonderzoek

Datum nieuwsfeit: 15-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voedingscentrum
februari 2002

Special Sport en voeding

Veertig jaar sportvoedingsonderzoek
Fred Brouns
Hoe veranderden de opvattingen in de wetenschap over sportvoeding in de afgelopen decennia? En welke claims voor prestatieverbeterende voeding kunnen wetenschappelijk worden onderbouwd? Een overzicht in twee artikelen.

Herstel na inspanning
Luc van Loon
Veel sporters weten inmiddels hoe belangrijk koolhydraten vóór en tijdens hun prestaties zijn. Het voordeel is al vaak bewezen. Onderzoekers richten zich nu ook op het verbeteren van het herstel na het sporten, belangrijk voor meerdaagse wedstrijden of toernooien.

Voedingssupplementen in de sport
Gerard Rietjens
Veel sporters gebruiken voedingssupplementen zonder professioneel advies, met het risico op overdosering. Het zou beter zijn eerst de voeding te optimaliseren om vervolgens te beoordelen of er aanvullingen met vitamines of mineralen noodzakelijk zijn.

Grens voeding en doping vervaagt
Harm Kuipers
Waarom staat de ene stof wel en de andere niet op de IOC-dopinglijst? De meeste verboden stoffen lijken op geneesmiddelen, maar er staan ook stoffen op de lijst die er niet meer op thuis horen.

Vervuilde voedingssupplementen veel besproken
Hans Kraak en Marianne van der Wooning
Tijdens het congres Op het grensvlak van voeding en doping vertelden sporters, begeleiders en een fabrikant over hun ervaringen met voeding, voedingssupplementen en doping. Het onderwerp 'Vervuilde supplementen' kwam daarbij regelmatig naar voren.

Informatie over abonnementen
Vorige maand in Voeding Nu
Zie ook www.voedingnu.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie